Gå til sidens hovedinnhold

Fransk mellomstasjon for Buchmann

Håndballandslagets Alexander Buchmann går fra bunnstrid i Spania til bunnstrid i Frankrike.

Alexander Buchmann er lei av livet på Costa Blanca og forlater Altea når nedrykksstriden starter for alvor i den spanske toppserien.

Til Frankrike
I stedet skal han avslutte sesongen i franske Toulouse.

- Jeg vil bort fra Altea, samtidig som jeg har et godt forhold til manageren og et par spillere der. De spurte om det kunne være interessant å prøve å hjelpe Toulouse litt, forklarer han til Nettavisen.

Playmakeren vil ikke si at han angrer på at han dro fra franske Ivry til Altea for to sesonger siden, men innrømmer at oppholdet ikke har vært slik han hadde forestilt seg.

- Nei, det kan jeg ikke si at jeg gjør. Der og da virket det som den beste løsningen, men jeg hadde neppe gjort det samme igjen hadde jeg visst hva jeg vet nå, forteller Buchmann.

Ingen redningsmann
Mens Altea har tre poeng ned til nedrykksstreken i Spania, er Toulouse bare poenget foran de to lagene på nedrykksplass i Frankrike.

Nå håper man at Buchmann er mannen som skal skyte dem til fornyet kontrakt. Selv ser han ikke på seg selv som noen redningsmann.

- Nei, men jeg håper å kunne være med å bidra til at Toulouse spiller i førstedivisjon neste sesong også, sier han.

Trønderen skal spille Alteas to neste kamper mot Bidasoa (lørdag) og Valladolid (tirsdag) før han flytter nordover. Eneste som kan hindre overgangen nå er at han skader seg i en av disse kampene.

Vet hvor han vil
Men Toulouse blir bare en mellomstasjon i Buchmanns karriere. Det er ikke klubben han spiller for neste sesong.

- Jeg skriver ikke kontrakt med et lag som ennå ikke vet hvilken divisjon de spiller i neste år.

- Ting er for det meste klart, det gjenstår noen småting, men jeg vet hvor jeg vil og hvor jeg skal, avslutter han med et glimt i øyet.

De mest kjente spillerne i Toulouse er målvakten Yohann Ploquin og linjespilleren Christophe Kempe, som begge var med og tok EM-gull med Frankrike i fjor.

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis