Gå til sidens hovedinnhold

- Fransk supertalent bytter klubb

Denne nyheten vil nok skuffe mange fotballfans.

Kurt Zouma er regnet som en av de mest spennende midtstopperne i verden for tiden, og stortalentet har blitt koblet til en rekke klubber.

Manchester United i England skal ha vært blant de som har holdt et øye med utviklingen til 18-åringen som spiller for St. Etienne.

Nå tyder imidlertid mye på at Zouma forsvinner til Russland. pengesterke Anzji skal være i ferd med å sluttføre en avtale for supertalentet.

Ti millioner euro
Det er L'Equipe som melder at unggutten har akseptert en femårskontrakt med den russiske klubben. Overgangssummen skal ligge på ti millioner euro.

Zouma har allerede i lengre tid vært en av de mest attraktive salgsobjektene i Ligue 1, men det at 18-åringen velger russisk fotball har skuffet mange.

Mange eksperter mener det er et feil valg av stopperen, og mener han velger penger foran det sportslige med dette valget.

Zouma var så sent som i fjor aktuell for en annen rik klubb, engelske Manchester City, men takket den gang nei til en overgang til Premier League.

- Angrer ikke
I et intervju i franske Le Progres, gjengitt av den norske fotballsiden Fransk Fotball, sa Zouma følgende om hvorfor han valgte å droppe en overgang til City:

- Jeg angrer ikke. Å bli her er det beste valget jeg kunne tatt. Å dra til utlandet så tidlig er som å kaste seg inn i et umulig oppdrag. Jeg ønsker å takke klubben, treneren og familien min for å ha ledet meg i riktig retning, sa Zouma i februar.

- Jeg bryr meg ikke om penger. Det interesserer meg ikke. Jeg vil først og fremst konsentrere meg om å spille fotball. Jeg er ung og tenker mer på fotballen enn pengene jeg kan tjene, la han til.

Zouma ble tatt opp i A-stallen til St. Etienne i 2011og har de to siste sesongene fått mye spilletid, og skryt for innsatsen i Michel Platinis gamle klubb.

Han har også vært fast inventar på de aldersbestemte landslagene i Frankrike.

Kommentarer til denne saken