England er i VM-sjokk etter at Russland (og Qatar) torsdag fikk tildelt Fotball-VM i 2018, og bruke mange spaltemeter på hva som gikk galt og hvor korrupte FIFA-representantene, russerne og qatarerne er. Slike ubetydelige mesterskap og beskyldninger er ikke noe Nettavisen bryr seg så altfor mye om, i stedet bruker vi tida på det viktigste av det viktige:

Premier League-sladder og -spekulasjoner, og vi starter med en snasen 21-åring som gjorde oss mo i knærne for et halvår siden:

Nettavisen ble forelsket i Giovani dos Santos under sommerens VM, og kåret Spurs-spilleren til banens best i åpningskampen mot Sør-Afrika. Det samme kan ikke sies om Harry Redknapp, Tottenham-sjefen har gitt den anvendelige meksikaneren tre skarve innhopp i årets Premier League, og framtiden ligger tydeligvis ikke på White Hart Lane. I stedet skal Liverpool var høyaktuelle for teknikeren, men Genoa luser også i buskene i Nord-London, klar til å kapre unggutten.

Merseyside-laget har blitt den PL-spaltens viktigste bidragsyter de siste månedene, men den vaklende storheten er litt som dama du har flørtet med i et halvår, uten at det har kulminert i noen fysiske utskeielser: Spennende, ja vel, men en smule frustrerende over tid. Det finnes snart ikke den spilleren i fransk toppfotball Roy Hodgson ikke har blitt koblet til, og fredagen er intet unntak. Rennes midtbanespiller Sylvain Marveaux er sistemann på lista, så får man bare håpe at han kan bidra litt mer enn hva landsmannen Bruno Cheyrou gjorde i sin tid på Anfield – om Marveaux da ender opp i kulturbyen. «Den nye Zidane» fikk bare 44 kamper og tre mål på sine fire sesonger på Merseyside, og etter Marveaux ti nettkjenninger i fjoråret synes det også som om Rennes-spilleren brått har mistet scoringsskoa. Én ting er i alle fall sikkert, Wayne Rooney har ikke stjålet dem.

Kanskje er det heller Danny Welbeck som har tatt dem. Steve Bruce er i alle fall fornøyd med den innleide United-spissens leveringer, og vil nå hente 20-åringen på permanent basis, men prisen kan bli for høy for Sunderland.

Dårlig med United-rykter i dag, men nabo City bidrar som alltid. Nå har bestemt seg for å holde et solid nyttårssalg på Eastlands, og seks av spillerne forgjenger Mark Hughes signerte i sin tid i Manchesters blå del har fått beskjed om at de kan finne seg ny arbeidsgiver: Joleon Lescott, Wayne Bridge, Shay Given, Roque Santa Cruz, Shaun Wright-Phillips og Emmanuel Adebayor. Ikke noe nytt der, med andre ord, ei heller i at David Luiz på nytt kobles til City. Om lag 250 millioner er prisen på Benfica-spilleren, som også jages av Chelsea, Barcelona og Real Madrid.

Et annet rykte som aldri gir seg omhandler bereiste Robbie Keane. 30-åringen sliter med spilletid i Spurs, og kobles til både Leicester (huff, da) og Aston Villa. Sistnevnte har også slengt på West Hams Frederic Piquionne på sin ønskeliste, mens Steve Sidwell kan gå motsatt vei.

London-laget gir seg ikke med et, og leter desperat etter folk som kan få dem ut av sumpen. Cagliari-spiss Alessandro Matri er ett alternativ, men West Ham får konkurranse fra Everton. Også Blackburn er på spissjakt, og med et kobbel som scorer ett mål for hver 19. kamp legges lista på samme nivå: Daniel Osvaldo (Espanyol) kommer neppe til å skrive seg inn i Premier League-historien, til tross for at prisen blir på rundt 50 millioner. Budsjettet til et mindre, norsk Tippeliga-lag, med andre ord.

Arsène Wenger har vær kjent for å sikre seg spillere så fort de har sluttet med bleier, men dagens Arsenal-rykte gir et lite sjokk i så måte: Renat Yanbaev (Lokomotiv Moskva) er hele 26 år, og vil med det være ti år eldre enn resten av Arsenals førsteellever. Kjapp mulighet for AFP skal være en av godene London-laget frister med – i tillegg til løftet om at man slipper tunge løft av sølvvarer.

Bolton sliter med økonomien, men håper at Swansea midtbanespiller Darren Pratley likevel kan bli å se på Reebook framover, mens Greg Halford vurderer å gå fra brunt til blått – Portsmouth jager nemlig Wolves-spilleren.

(Kilder: BBC, Sporting Life, Sun, Daily Mail, Mirror, Daily Star, I'm Scouting, Tribalfootball.com, Guardian, Talksport, Independent, Guardian, Goal.)

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED