Gå til sidens hovedinnhold

Freivalds voktes døgnet rundt

Sikkerheten rundt Sveriges utenriksminister Laila Freivalds (62) er trappet kraftig opp som følge av de sterke reaksjonene etter håndteringen av flodbølgekatastrofen i sørøst-Asia.

Freivalds har nå livvakter som følger henne døgnet rundt, skriver Aftonbladet.

- Laila Freivalds har fått livvaktbeskyttelse ettersom det har vært en del oppstandelse rundt henne den seneste tiden. Spesielt etter flodbølgekatastrofen, sier Anders Thornberg, informasjonsdirektør ved det svenske sikkerhetspolitiet (Säpo).

Etter drapet på utenriksminister Anna Lindh har Säpo endret syn på hva som skal til for å få beskyttelse. Nå rekker det at det oppstår en generell hatsk stemning. Rikspolitisjef Klas Bergenstrand bekrefter at sikkerheten rundt Freivalds er skjerpet, men vil ikke si om det er rettet spesifikke trusler mot henne.

Bergenstad sier situasjonen rundt Freivalds vurderes fra dag til dag, og legger til at behovet for beskyttelse varierer. Han vil ikke kommentere hvor mange som deltar i beskyttelsen av utenriksministeren. Døgnkontinuerlig beskyttelse krever imidlertid innsatsen fra hele 15 mann, ifølge avisen.

Allerede fire dager etter tsunami-katastrofen oppstod det en hatstemning rettet mot Freivalds. Utenriksdepartementet mottok tusenvis av sinte e-poster, fakser og brev.

Laila Freivalds vil ikke selv kommentere Aftonbladets opplysninger.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken