Gå til sidens hovedinnhold

Frekke diamanttyver raider Østlandet

To velkledde menn har på utspekulert vis stukket av med diamantringer til flere hundre tusen kroner bare i Vestfold. Politiet tror de har raidet byer over hele Østlandet.

- Gullsmedene har fått besøk av to menn på rundt 30 år som beskrives som pene og velkledde østeuropeere, trolig russere. De har bedt om å få se på forholdsvis kostbare diamantringer, og mens de pratet med betjeningen, har de greid å få byttet ut en kostbar ring med en verdiløs en, forteller operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

De butikkansatte har ikke oppdaget noe før etter at mennene har forlatt butikken. Sannsynligvis er det flere som ennå ikke har oppdaget at de er ofre for tyvene.

- I Vestfold har de stjålet for over 200.000 kroner, og vi vet at flere ringer er borte også i Østfold. De som har gjort dette har nok vært innom de fleste byer i østlandsområdet, sier Aronsen.

Forrige lørdag stjal de ifølge NTB en ring til 59.000 kroner i Tønsberg, og fra en annen forretning i samme by forsvant to ringer til en samlet verdi av 50.000 kroner. Dessuten fikk de med seg en diamantring til 26.000 kroner fra en gullsmed i Horten, og denne helgen har de knabbet en ring til 26.000 kroner i Sandefjord.

Politiet har sørget for at gullsmedene varsler hverandre internt om saken. Kripos er underrettet, og de har varslet alle politidistrikt i Sør-Norge er varslet.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken