Gå til sidens hovedinnhold

- Frekt av Frp

- Her skvalper rasismen til FrP til overflaten, sier sosialpolitisk talsmann for byrådet i Oslo, Trond Jensrud (AP) om at Blå Kors bør nekte asylsøkere mat.

Jensrud reagerer på byrådssekretær for byråd Sylvi Listhaug (Frp) for velferd og sosiale tjenester i Oslo kommune, Jøran Kallmyrs utspill der han oppfordrer Blå Kors om å ikke gi asylsøkerne mat.

- Helt utrolig
- Dette er helt utrolig, sier en oppgitt Jensrud til Nettavisen.

- Det er frekt å belære Blå Kors om hva de burde bruke penger på. Hva har han med at de ikke bør gi asylsøkere mat? Dette er fra Blå Kors egne midler.

Jensrud reagerer også på Kallmyrs uttalelse om at staten må forbedre sitt sikkerhetsopplegg i forhold til asylsøkere.

- Asylmottak er ikke det samme som et fengsel. Mener han at de bør bures inne? De som bor på asylmottak er jo ikke her ulovlig, sier Jensrud og fortsetter:

- Blå Kors gjør et godt og viktig arbeid, og det framstår av FrP som at de har gjort noe galt.

Jensrud synes det er tragisk at det er så mange mennesker som må stå i kø for å få mat.

- Det viser en situasjon der det er mange mennesker som har større problemer enn man liker å tro. Det gjelder ikke bare asylsøkere, sier han.

- Skal være nøkternt
Statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet, Libe S. Rieber-Mohn (Ap) tror den massive økningen skyldes asylsøkere som har forlatt asylmottakene, og som i hovedsakelig har fått endelig avslag.

- De fleste livnærer seg nok på svart arbeid. Det innebærer at inntekten er usikker, og noen vil nok derfor stille seg i matkø, sier Rieber-Mohn.

Hun påpeker at asylsøkere har rett til å jobbe.

- Men asylsøkere som kommer til Norge kan jo ikke språket?

- Det bør være en motivasjon for å lære språk. Denne regjeringen har jo gjeninnført norskopplæring ved asylmottak, sier Rieber-Mohn.

Rieber-Mohn mener ikke asylsøkere får for lite i pengestøtte.

- Forholdene skal være nøkterne ved norske asylmottak, det er ment å skulle være et midlertidig oppholdssted, ikke et permanent botilbud, sier hun.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai