Gå til sidens hovedinnhold

Frelseren Rade Prica

Svenskens første Rosenborg-mål siden august ga trønderne nytt europacuphåp.

ROSENBORG - ARIS SALONIKI 2-1:

Etter 4-0-tapet for Bayer Leverkusen i første gruppespillkamp i Europaligaen, så det allerede stygt ut for trøndernes drøm om å avansere videre til sluttspillet av turneringen denne høsten.

Den norske serielederen har strengt tatt ikke imponert all verden i det siste under ledelse av Nils Arne Eggen, og spesielt har forsvarsspillet vært en god grunn til bekymring på «Brakka».

Mot lille Aris Saloniki fra Hellas på Lerkendal kom imidlertid den oppturen som trønderlaget trengte. Etter flere svake kamper i europacupen, reiste endelig Rosenborg seg og sikret poeng.

Mål av Morten Moldskred og Rade Prica var nok til å overliste grekerne, og dermed er gruppe B igjen helt åpen for RBK.

- Klaffa ikke helt
Resultatet betyr nemlig at RBK er nummer tre i sin gruppe B med tre poeng etter to kamper, det samme som torsdagens motsatnder Aris. Bayer Leverkusen og Atletico Madrid spilte uavgjort 1-1 i Spania, noe som betyr at tyskerne topper gruppen med frie poeng, mens spnajolene ligger sist med kun ett poeng.

- Dette var veldig bra, det. Men det klaffa ikke helt. Det var en viktig arebidsseier, og vi spilte godt defensivt, men burde ha scoret mer, sier Rosenborg-trener Nils Arne Eggen til TV 2.

- Men vi er kjempefornøyd med 2-1, legger veteranen til.

Klokt Moldskred-valg
Det var lenge en sjansefattig første omgang på Lerkendal, men etter hvert begynte hjemmelaget å feste et grep om kampen.

Trønderne viste først takter da Steffen Iversen testet Aris-keeper Michail Sifakis med et skudd fra rundt 30 meters hold. Spissen klemte til på halv volley, men burvokteren fikk slått til corner.

I perioden som fulgte hadde vertene et godt tak på grekerne, og det var slik sett fult fortjent at Morten Moldskred sendte RBK i føringen etter 37 minutters spill i bartebyen. Per Ciljan Skjelbred spilte ut til Mikael Dorsin ute på kanten, og svenskens innlegg mot nærmeste stolpe via hårstussene til en motstander havnet på foten til Moldskred, som banket hjemmelaget i føringen.

En stor opptur for den tidligere Tromsø-spilleren som så langt denne sesongen ikke har klart å finne seg helt til rette i RBK.

Gleden skulle imidlertid bli kortvarig. Rett før pause gikk Dorsin fra helt til syndebukk da han ble parkert av Javito på høyrekanten. Vingen fikk storme fritt inn i feltet og slo en presis pasning til Carlos Ruiz. Mannen fra Guatemala satte lett inn 1-1.

Dermed var lagene like langt til pause.

Frelseren Rade Prica
Den andre omgangen startet på samme måte som den første. Rosenborg styrte spillet ute på banen, men skapte lite sjanser.

Det skulle faktisk gå til det 68. minutt før det skjedde noe nevneverdig, men da det først smal, smalt det skikkelig. Rade Prica mottok ballen på rundt 16 meters hold, vendte opp på en berøring, og banket ballen forbi keeper og inn i hjørnet.

Og like etter scoringen kunne Morten Moldskred fort ha satt spikeren i kista. Prica fant Dorsin som slo knallhardt inn i boksen. Der inne ventet en offsideplassert Moldskred, men selv om linjemannen holdt flagget nede, traff ikke spissen helt riktig.

Ti minutter før slutt kunne også Mikael Lustig ha gjort avslutningen på kampen litt mindre nervepirrende for de fremmøtte på Lerkendal, men svenskens avslutning fra god posisjon ble blokkert av en mur av forsvarsspillere.

Noen thrillervaslutning ble det likevel aldri i Trondheim, og da dommeren blåste av kunne Rosenborg juble.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED
Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken