Gå til sidens hovedinnhold

Fremstilles trolig torsdag

De to som er siktet etter skudd-dramaet i Åsane tirsdag kveld, fremstilles trolig for varetektsfengsling torsdag.

(iBergen.no) Politiet mener de har de to personene som var involvert i skyteepisoden. Men foreløpig er det usikkert når de to skal fremstilles for varetektsfengsling.

- Det må vi ta endelig stilling til i morgen tidlig. Det gjenstår fremdeles litt etterforskning, sier politiadvokat Jan Grahl-Madsen til iBergen.no.

Fant haglen
Politiet bekrefter nå at de har tatt beslag i det som trolig er haglen som ble brukt i skyteepisoden på Heiane på Nyborg tirsdag kveld. En 21 år gammel mann ble skutt i siden med hagle, og ligger på Haukeland universitetssykehus. Tilstanden var alvorlig men stabil klokken 13.00, får iBergen.no opplyst ved Haukeland sykehus.

- Vi har tatt beslag i et våpen. Hvor beslaget ble gjort, ønsker jeg ikke å gå inn på, sier etterforskningsleder ved Arna og Åsane politistasjon Rune Tveit til iBergen.no.

Tatt etter vitneobservasjoner
Det var en kvinne som meldte fra til politiet da hun fant 21-åringen skutt. Kvinnen skal ikke ha sett selve skytingen, men skal ha kjent offeret. Et annet vitne skal ha hørt høylytt krangling og oppfattet at det ble ropt drapstrusler.

Politiet fikk tidlig opplysninger om at to menn var observert i en grønn Golf. Like over midnatt ble en 19-åring og en 21-åring ble pågrepet og siktet for skytingen. De to mennene ble tatt uten dramatikk i Arna.

- De ble pågrepet i tilknytning til et hus. Det kom tidlig frem opplysninger gjennom vitneobservasjoner som gjorde at vi fikk kontroll. De to ble pågrepet uten dramatikk, sier Tveit som er sparsommelig med detaljer rundt pågripelsen.

Den 21 år gamle mannen som ble skutt er av utenlandsk opprinnelse. Én av de siktede har også et utenlandskklingende navn, bekrefter Tveit.

204167

Avhøres i formiddag
Foreløpig har politiet bare hatt en samtale med én av mennene som er siktet etter skytingen. Hva som ligger bak episoden er dermed for tidlig å si noe om.

- Foreløpig har vi bare hatt en samtale med en av dem. Nærmest et intervju. De to skal avhøres i løpet av formiddagen, sier Tveit.

- Kan det bli flere pågripelser?

- Det kan vi ikke utelukke, men det er ikke sikkert det blir det likevel, sier etterforskningslederen til iBergen.no

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?