Noen menn planlegger nøye før de kneler foran kjæresten og håper på det beste. Andre forlovelser skjer under mer dramatiske omstendigheter. Forlovelsen som skjedde under redningsaksjonen etter«Explorer»-forliset hører med til den siste kategorien.

Det danske paret Mette Larsen (29) og Jan Henkel (42) var blant de 154 menneskene som ble evakuert fra det synkende cruiseskipet som gikk på et isfjell i Antarktis natt til fredag.

- Svarte ja
Det er den 40 år gamle britiske kvinnen Gillian Plant som først fortalte pressen om den uventede forlovelsen som fant sted midt under den dramatiske redningsaksjonen.

- Han hadde planlagt å fri til sin kjæreste den kvelden, men tok med seg forlovelsesringen i livbåten og fridde der. Hun sa ja og de har tenkt til å reise til et varmt og solrikt sted på bryllupsreisen, sier Plant til BBC.

Den vordende brudgommen snakket selv med pressen ved ankomsten på fastlandet i Chile: - Jeg tror alle var redd for å dø, sier han til AFP.

- Men jeg antar at vi reiser til et varmere sted på bryllupsreisen, legger han til.

Fløyet ut
Sent lørdag kveld var 77 av de 100 passasjerene fra cruiseskipet kommet til fastlandet i Chile etter å ha blitt brakt ut fra Antarktis med et militært transportfly, ifølge Sky News. Dårlig vær førte til at det første forsøket på å fly turistene ut fra isødet på Kings George's Island måtte utsettes.

Artikkelen fortsetter under bildet

Undersøkelsene med å finne ut hva som egentlig forårsaket forliset er nå i full gang, men vil bli vanskeliggjort etter at skipet forsvant under isen natt til lørdag.

Roser «Explorer»-kaptein
Plant berømmer kapteinen og mannskapet om bord på «Explorer» for at ulykken ikke fikk katastrofale følger.

Passasjerene tilbrakte flere timer i livbåter og redningsflåter i rundt 5 minusgrader, men Plant sier de hele tiden ble holdt informert om situasjonen.

- Hele tiden i løpet av natten holdt kapteinen oss informert. Selv etter at vi kom om bord i livbåtene hørte vi kapteinen på radioen, som fortalte passasjerene hvor langt unna redningsbåtene var og hvor lang tid det ville ta, sier hun.