Gå til sidens hovedinnhold

Friele og BT krangler om Clinton-regning

Arrangørene tapte rundt en million på Bill Clintons Bergensbesøk.

(iBergen.no) : Det kommer fram i et brev som arrangørene Tema Foredrag AS ved Terje Marcussen og Rune Iversen har sendt til ordfører Herman Friele. I brevet minner Tema Foredrag AS om at avtalen var at Friele skulle skaffe 750 000 kroner i støtte til arrangementet fra ”venner av Bergen”. Dette er Friele enig i.

Se hele nyhetsinnslaget på TV 2 Sumo:Krangler om Clinton

- Jeg påtok meg ansvaret med å skaffe disse pengene fra næringslivet og kommunen. Da Bergen ikke fikk eneretten i Norge, falt kommunens støtte vekk, men jeg sto ved resten, sier Friele til Bergens Tidende

Summen ble derfor redusert til 600 000 kroner. Ifølge Friele hadde han en muntlig avtale med Bergens Tidende om at mediebedriften skulle betale 150 000 kroner av denne summen. Men da Tema Foredrag AS sendte faktura til BT, kom regningen i retur.

- Det var en løs kontakt mellom Friele og BT om arrangementet i en tidlig fase, men vi fikk aldri noen formell henvendelse om støtte, sier administrerende direktør i BT, Didrik Munch.

Herman Friele påstår nå at saken er ordnet, men verken Didrik Munch eller styreleder i BT Jan Einar Greve sier de har godkjent noen faktura.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Reklame

Slik får du godt internett på hytta