Gå til sidens hovedinnhold

Friele vil fargelegge rådhuset

Ordfører Hermann Friele vil gi nytt liv til Bergen rådhus ved å farge det utskjelte bygget med en ny og spennende belysning.

(iBergen.no): Inspirasjonen har han fra Newcastle, der han var på besøk for å tenne julegranen i fjor, skriver Bergens Tidende. Der var Newcastle Civic Centre belyst med store lyskastere, som fargela en ellers grå og livløs bygning i kjølige blåtoner.

- På mange måter kan bygget minne om Rådhuset. Det er stort grått og firkantet. Men med lyssetting forandrer huset hele området rundt. Det blir en helt annen by, dynamisk og progressiv, sier Friele til BT.

Han ser for seg en lyssetting i stålgrått eller skiftende farger, og bruker store ord for å beskrive hva det vil bety for byen å få litt liv i den fargeløse betongklossen. Ifølge ordføreren vil farger snu synet på rådhuset fra negativt til positivt, det vil skape noe lyst og levende av noe mørkt og tungt, og det vil gi energi tilbake til byen, noe som igjen kan symbolisere optimisme og dynamikk.

Uansett hvor realistisk dette er, håper Friele i det minste å få gjennomført fargeleggingen så tidlig som det er teknisk mulig.

- Hadde det ikke vært vidunderlig om vi kunne slått på lysene 31. desember 2006 på slaget midnatt? drømmer Friele.

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobilabonnementet