Gå til sidens hovedinnhold

Frikjent for galla-stunt

Kreative Nora Christiansen slapp billig unna sin royale spøk.

Dronning Margrethes middag med en rekke statsledere på Christiansborg slott fikk en litt annen start enn planlagt under klimatoppmøtet i desember 2009.

To Greenpeace-aktivister i gallapåkledning klarte å ta seg inn langs den røde løperen sammen med andre prominente gjester. Vel inne i drabantsalen foldet aktivistene ut sine bannere med påskriften «Politicians talk. Leaders ACT».

«Fredelig protest med et politisk mål»
Nora Christiansen og 10 andre Greenpeace-aktivister som utførte aksjonen under gallamiddagen hos H.M. Dronning Margrethe, ble mandag frikjent for «majestetsfornærmelse».

– Retten har tatt i betraktning at dette var en «fredelig protest med et politisk mål». Vi er glade for at retten har sett aksjonen i den sammenhengen den hører hjemme, sier Truls Gulowsen, leder for Greenpeace i Norge.

- Jeg gleder meg
Aktivistene ble dømt til 14 dagers betinget fengsel. Organisasjonen Greenpeace fikk en bot på 75000 DKR. Aktivistene ble dømt for ulovlig inntrengen, dokumentfalsk og for å utgi seg for å være en offentlig myndighet.

– Jeg gleder meg til å kunne se fremover og arbeide med det som er viktig: På det neste klimatoppmøtet i Durban før jul må verdens ledere ta klimatrusselen på alvor og handle deretter. Det gjorde de ikke i København, sier Nora Christiansen.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken