Gå til sidens hovedinnhold

Frikjent for øksedrap

Den norske kvinnen (59) som var tiltalt for øksedrap i Sverige, er frikjent.

Värmlands tingsrätt mener at kvinnen handlet i nødverge da hun slo ihjel sin venn i hans hytte utenfor Molkom i Sverige, melder nyhetskanalen.se.

Kvinnen har hele tiden hevdet at mannen forsøkte å voldta henne i hytta, og at hun derfor dopet mannen med sovemidler, og slo ham i hodet med baksiden på en øks.

Kvinnen er nå bare dømt for bedrageri. Etter å ha drept mannen, tok hun hans bankkort og bil. På en bankautomat i Molkom tok hun ut et større pengebeløp fra mannens konto.

Norsk tegner og eksdanser
Svensk politi mente at kvinnen drepte sin 63 år gamle venn med overlegg på hans hytte nordøst for Karlstad 18. juli i år.

Kvinnen, som er tidligere danser, og har i en årrekke jobbet som medisinsk illustratør i Norge, hadde gjemt sovetabletter i sjokoladeboller som hun serverte 63-åringen. Politiet mente at hun deretter hadde slått i hjel mannen i hans seng. Kvinnen mente at hun gjorde dette for å forsvare seg mot et angivelig voldtektsforsøk.

LES MER OM TILTALEN HER: Dopet med sjokoladeboller

Mannen ble funnet slått ihjel i sengen i sin hytte 27. juli etter å ha vært savnet i flere dager. Den norske kvinnen, som var venn med den avdøde og hans kvinnelige samboer, ble tidlig siktet. Kvinnen meldte seg selv ikke for politiet, men holdt handlingen skjult til hun ble pågrepet.

Artikkelen fortsetter under bildet

- Jeg var redd
- Jeg var redd for å bli voldtatt (...) Jeg ville ikke at han skulle dø. Jeg har aldri vært så redd, sa kvinnen under sin forklaring i retten.

På spørsmål om hvorfor hun ikke fortalte noen om drapet, sa hun:

- Jeg visste hvilket helvete voldtatte kvinner gå igjennom i rettssystemet.

LES MER HER: - Jeg ville ikke at han skulle dø

Värmland tingrett mener at politiet ikke kunne motbevise kvinnens forklaring om at hun fryktet for sitt liv, og drepte mannen i selvforsvar. Retten mener også at fordi den norske kvinnen var mye mindre og svakere fysisk enn den 63 år gamle mannen, så hadde hun også rett til å gå langt for å forsvare seg selv.

Tingretten er enig med påtalemyndigheten i at mye tyder på at kvinnen planla å drepe mannen for å stjele pengene fra ham, men retten mener at denne teorien ikke er så sterk at kvinnen kan dømmes for drap.

Kvinnen slipper bot eller fengsel, fordi hun har sittet så lenge i varetekt.

HTML EMBED
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken