(iBergen.no) Ifølge ba.no fant ikke retten det bevist at de tiltalte hadde fullført en voldtekt mot 33-åringen.

Fem av de tiltalte ble i stedet dømt for grov mishandling, trusler og seksuell omgang med en banan.

De fem som ble dømt for mishandlingen fikk forskjellige fengselsstraffer. Den mildeste straffen har en varighet på to år og ti dager, og den strengeste straffen er på fire år og fire måneder.

Mennene dømmes i tillegg til å betale 33-åringen en oppreisning på 100.000 kroner. De må også dekke et økonomisk tap på 3000 kroner.

Èn har innrømmet
Bare en av de tiltalte har innrømmet å ha vært med på mishandlingen, men han nekter for voldtekt, skriver bt.no

En sjette mann (37) var tiltalt for å ha drapstruet 33-åringen to ganger i april 2006 og for å ha bestilt det voldelige oppgjøret. Det skal dreie seg om gjeld i narkotikamiljøet.

Mannen ble frifunnet for dette, men ble idømt ett halvt års fengsel for trusler mot 33-åringen. 120 dager er gjort betinget.

Slått og voldtatt
Bakgrunnen for den påståtte bestillingen lå i at offeret skyldte 37-åringen 140.000 kroner. Knappe to uker før det angivelige overgrepet, skal 37-åringen ha truet mannen til å betale gjelden.

At pengene fortsatt ikke ble betalt skal ha fått 37-åringen til å kontakte torpedoer for hjelp. Om kvelden 2. mai 2006 skal de ha lokket offeret til en leilighet på Melkeplassen. Der skal de fem mennene ha slått ham med både treplanker og hammer før de spylte ham med et brannslukningsapparat.

Ifølge tiltalen skal de tiltalte ha sparket og slått ham i hodet og kroppen med hendene, en treplanke og en nødhammer.

Til slutt skal han ha blitt beordret til å kle seg naken. Tvunget ned i knestående skal de påståtte overfallsmennene ha sparket eller presset en banan inn i endetarmen hans.

Da mannen omsider klarte å unnslippe, var han kun iført en dyne. På Haukeland sykehus ble det konstantert flere kutt i hodet, blåmerker, brudd i ribbein og væskeansamling i den ene lungesekken.

Les flere nyheter på iBergen.no