VIKING - AALESUND 1-1:

Lørdag kveld tok Viking i mot Aalesund i Stavanger.

De få som hadde funnet seg en plass på tribunen fikk se Veton Berisha sende hjemmelaget i føringen i den første omgangen.

Aalesund spilte en svak første omgang, men en frisparkperle av Jo Nymo Matland i den andre omgangen sørget for at det ble poengdeling i oljebyen.

Det var den første kampen som endte uavgjort på Viking stadion denne sesongen.

- Deilig etter en begredelig omgang
- Jeg synes vi burde fått med oss tre poeng i dag, men vi er litt for slurvete på dødballer dessverre, forteller Viking-målvakt Rune Almenning Jarstein til TV 2.

En som var mer forøyd etter kampslutt var Aalesunds målscorer Nymo Matland.

- Det var et veldig godt treff og det var deilig etter en begredelig første omgang, sier Matland til TV 2. Han var imidlertid ikke sikker på om frisparket hans gikk i mål etter at han hadde sendt i vei skuddet som sørget for ett poeng.

- Det var litt ekkelt med en gang, fordi jeg så ikke om ballen gikk i mål bak muren. Jeg så den traff tverrliggeren, men jeg var ikke sikker på om den gikk i mål. Det var veldig deilig når det gikk opp for meg, avslutter Matland.

Berisha-mål
Det var vertene som var best i en tam førsteomgang i Stavanger.

Etter 20 minutter fikk Yann-Erik de Lanlay sendt ballen inn i feltet der Berisha kom stormende, men Viking-spissen maktet ikke å presse ballen under tverrliggeren.

Ti minutter senere var Berisha på farten igjen. Etter herlig veggspill med Håkon Skogseid i Aalesund-feltet kom angrepsspilleren alene med Sten Grytebust. Sikker som banken satt han ballen forbi Aalesund-målvakten og i mål.

Kjetil Rekdals mannskap klarte ikke å skape noen store målsjanser før pause, men etter hvilen kom Aalesund tilbake.

Nydelig frispark
Få minutter ut i den andre omgangen fikk gjestene et frispark på 18 meter. Nymo Matland fikk muligheten og benyttet den på best mulig måte da han plasserte den over muren og i mål, via tverrliggeren.

Scoringen ble en vitamininnsprøytning for bortelaget, som klarte å holde ballen mer i laget etter utligningen.