Gå til sidens hovedinnhold

Fritzl på randen av konkurs

Ofrene til Josef Fritzl kan se langt etter erstatning for deres ødelagte liv.

Elisabeth (42) og tre av hennes barn har levd sine liv isolert fra omverden og vært utsatt for grov mishandling av Josef Fritzl (73).

Selv om de fire nå er frie, kan det ta lang tid for dem å tilpasse seg omverden. Lørdag ble det kjent at veien til et normalt kan bli enda vanskeligere.

Les også: Voldtok datteren foran barna

Fritzl er nemlig på konkursens rand. Hans eiendomsimperium er tynget ned av en milliongjeld, og hans økonomiske problemer kan knuse hans ofres håp om erstatning, skriver The Guardian.

- Han valgte meg for seg selv
73-åringen fikk sju barn med sin datter Elisabeth. Et av barna døde kort tid etter fødsel, tre ble oppdratt av Fritzl og hans kone Rosemarie i huset, mens de tre andre ble sperret inne i en isolert kjeller sammen med Elisabeth.

Fremdeles er det et mysterium hvorfor Fritzl først valgte å kidnappe sin datter og så holde henne og barna innesperret i kjelleren sin i så mange år.

- Jeg vet ikke hvorfor det ble slik. Min far valgte meg bare for seg selv, skal Elisabeth ha forklart etterforskerne i saken, ifølge The Guardian.

- Ikke livstruende
Sønnene Felix (5) og Stefan (18), som var innesperret, får nå psykiatrisk hjelp på en klinikk i Amstetten. Søsteren Kerstin (19) var også innesperret, men hun ble syk i april og ligger nå i et medisinsk koma med dialyse. Flere medier meldte i helgen at Kerstins tilstand er livstruende, men en talsmann for sykehuset avviste dette lørdag.

- I løpet av de siste dagene har tilstanden til vår pasient Kerstin Fritzl stabilisert seg noe. Hennes tilstand er kritisk, men hun er ikke i akutt livsfare, sier talsperson Klaus Schwertner til avisen Österreich.

Mørkerom
Selv om hun skulle bli frisk igjen, vil hun trenge lang psykiatrisk behandling. Prosessor Max Friedrich har vært rådgiver i behandlingen av Natascha Kampusch, som ble holdt fanget i åtte år, og han mener barna vil trenge mellom fire og åtte år med intens terapi.

Alle de seks barna er nå på Mostviertel-klinikken hvor Dr. Bernhard Kepplinger er ansvarlig for deres behandling. Der har han satt opp et spesielt mørkekammer hvor barna kan oppholde seg hvis dagslyset og støyen blir for mye for dem. Kjelleren hvor de tre barna bodde, hadde ingen vinduer, så bortsett fra en TV var de fullstendig isolert fra omverdenen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis