Gå til sidens hovedinnhold

Fritzls døtre gjenforent

Kerstin Fritzl har våknet og er gjenforent med sin mor.

Kerstin Fritzl (19) har våknet fra koma og er fraktet til sin mor Elisabeth (42), melder austriantimes.at.

Det er første gang datteren treffer siden mor siden de bodde sammen i skrekkjelleren i Amstetten i Østerrike.

Kerstin har vært i koma siden midten av april, etter at hun ble fraktet til sykehus av Josef Fritzl (73). Det var denne hendelsen som førte til at det ble avslørt at han hadde sperret sin datter Elisabeth og deres felles barn i kjelleren under huset sitt.

Kollapset
19 år gamle Kerstin skal ha vært svært syk en god stund før hun kom til sykehus. Lenge fryktet legene at hun ikke skulle overleve da flere av organene sviktet og hun måtte kobles til respirator.

Legene hadde på forhånd planlagt hvordan de skulle frakte 19-åringen til stedet der hennes mor og søsken bor, i visshet om at den unge kvinnen aldri har sett andre mennesker før. Så fort det ble klart at hun var våken, ble hun i all hast kjørt til klinikken der resten av familien har bodd skjermet for omverdenen, siden de ble funnet i slutten av april.

Det ble i mai meldt om at Kerstin hadde våknet fra komaen, men de opplysningene ble siden aldri bekreftet av sykehuset.

Seksuelt misbrukt
Politiet ønsker å avhøre 19-åringen for å finne ut om Josef Fritzl misbrukte henne seksuelt.

Moren Elisabeth ble sperret inne i kjelleren da hun var 18 år gammel, mens det seksuelle misbruket skal ha startet da hun var 11 år.

De andre barna, Stefan (18) og Felix (5) som bodde i kjelleren hele livet, og Lisa (16), Monika (14) og Alexander (12) som ble oppdradd av Josef og hans kone Rosemarie, skal etter forholdene være i fin form.

Reklame

Vann plenen og potteplantene automatisk mens du er på ferie

Kommentarer til denne saken