Gå til sidens hovedinnhold

Frontline faller på god børsdag

Det er bred oppgang på Oslo Børs fredag, men John Fredriksens Frontline faller etter resultatfremleggelsen i morges.

(NA24): Etter en knapp times handel er Oslo Børs opp med 0,62 prosent, til 356,65 poeng. Det er tredje dag på rad Oslo Børs peker oppover, etter en litt røff start på uken. Selv etter tre dagers oppgang er hovedindeksen bare opp med 0,5 prosent sammenlignet med sluttnoteringen forrige fredag.

Du kan følge utviklingen i aksjemarkedet her.

Men oppgangen fredag morgen er bred. Klokken 10.00 har 79 aksjer steget i verdi, mens bare 29 har falt i verdi. 122 aksjer er enten ennå ikke omsatt, eller er uforandret.

Ønsker du informasjon om noen av selskapene som er omtalt i artikkelen? Søk etter selskapsinformasjon på purehelp.no.

Oppgangen ledes an av forsikringsektoren, hvor Storebrand fortsetter oppgangen fra tidligere i uken da selskapet presenterte svært gode kvartalstall. Fredag stiger aksjen med 1,74 prosent.

Et annet stort selskap som gjør seg bemerket, er Yara, som stiger med hele 5,25 prosent etter fredag morgen å ha presentert det som åpenbart må ha blitt tolket som kanontall for fjerde kvartal. Yara snur dermed den negative trenden som har preget aksjen i forkant av resultatpresentasjonen.

Statoil og Norsk Hydro har også en god dag på Oslo Børs fredag. Norges to største oljeselskaper stiger med henholdsvis 0,88 prosent og 0,71 prosent. Oppgangen i de to oljeselskapene kommer i kjølvannet av en solid oppgang i oljeprisen det siste døgnet. På London-børsen handles Nordsjøolje fredag morgen for 59,47 dollar fatet, en oppgang på 1,16 prosent sammenlignet med torsdag.

Økningen i oljeprisen hjelper dog ikke det John Fredriksen-dominerte tankrederiet Frontline, som faller fredag morgen. Etter å ha presentert kvartalstall på morgenen, sender aksjemarkedet Frontline-aksjen ned med 0,38 prosent.

I Europa beveger børsene seg sidelengs fredag morgen. Cac40-indeksen i Paris og FTSE-indeksen i London er svakt opp - henholdsvis 0,10 prosent og 0,06 prosent - mens Dax-indeksen i Frankfurt faller med 0,04 prosent.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken