Gå til sidens hovedinnhold

Frontruten sprakk på SAS-fly

En SAS-maskin på vei mot Las Palmas ble tvunget ned i Lisboa.

Flyet lettet fra Bergen lufthavn, Flesland klokken 07 onsdag med retning mot ferieøya Las Palmas, men fikk problemer underveis og måtte lande i Portugals hovedstad Lisboa.

Sprekk i ytterste glasslag
- Det ble oppdaget en sprekk i det ytterste glasslaget i cockpitvinduet. Det var aldri noen fare knyttet til dette, men vi velger alltid å sette flyet på bakken dersom det oppdages feil i utstyret, sier Thomas Midteidet, informasjonssjef i SAS Norge til Nettavisen.

Cockpitvinduene består av flere centimetertykke lag med glass, og det var kun i det ytterste laget det ble oppdaget brist. Slike skader forekommer med jevne mellomrom, ifølge Midteidet.

- Ekkelt
- Barna fikk store øyne og spurte om vi kom til å styrte. Det er klart det var ekkelt, men vi bevarte roen så godt vi kunne, og trodde på besetningen som fortalte at det ikke var noen grunn til panikk, sier Marit Vågan, som var om bord ulykkesflyet sammen med sin familie, til Nettavisen.

Alle passasjerene om bord må belage seg på en natt i Lisboa. Nytt fly mot opprinnelig destinasjonssted står ikke klart før torsdag klokken 12.

- Det er kjipt når en etterlengtet ferie blir innskrenket slik, og vi skulle gjerne hatt sommer og sol nå i stedet for å sitte her på et hotell og sture. Men for al del, vi er glade for at situasjonen ikke ble mer dramatisk, sier hun.