Gå til sidens hovedinnhold

Frp dropper hijab-saken

Fremskrittspartiet kommer ikke til å forfølge justisminister Knut Storbergets hijab-sak videre.

– Vi har oppnådd det vi var ute etter, nemlig å hindre at regjeringen åpnet for bruk av hijab i politiet, sier medlem av kontrollkomiteen Carl I. Hagen i en pressemelding

Dermed vil Frp heller ikke sende flere spørsmål til justisminister Knut Storberget om håndteringen av hijab-saken. De vil heller ikke åpne sak mot ham eller hans departement om hvordan de håndterte hijab-saken.

- Hele saken dreide seg om det skulle være hijab i politiet, og så etter hvert i prosessen. Justisministeren har svart, og de har svart dårlig. Men nå er det ikke mer å gjøre enn å se at saken er ferdig, at regjeringen har rota det til, og at mye av det de sier ikke stemmer overens. Dette er for dumt å gå videre på. Nå legger vi saken dø, sier Hagen til Nettavisen.

Tar selvkritikk
Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité sendte 24. februar et brev til Storberget med spørsmål komiteen vil ha svar på i forbindelse med hijab-saken.

I sitt svar til komiteen skriver Storberget at det ble gitt et «feilaktig inntrykk» av at det var bestemt at uniformsreglementet skulle endres. Han beklager også at pressemeldingen ikke ble endret før 10. februar, noe som bidro til at misforståelsen festet seg.

Les hele svaret fra Storberget her (ekstern lenke)

Storberget presiserer at han ikke vil gå på interne forhold knyttet til saksbehandlingen.

Les også: Skal hijab-grille Storberget

- Godt nok svar
- Vi er fornøyd med svaret fra justisministeren. Han legger seg helt flat, sier komitéleder Lodve Solholm (Frp) til Nettavisen.

Solholm sier Fremskrittspartiet under et ekstraordinært gruppemøte i dag besluttet å legge saken dø.
- Saken er ferdig hos oss. Forslaget fra regjeringen er trukket tilbake, og alle kan gjøre feil, og Storberget innrømmer at han har gjort feil. med resultatet sier vi oss fornøyd med det, sier Solholm.

Opposisjonen sammen
Beslutningen er tatt i samråd med Høyre og Kristelig Folkeparti.

- Storberget har innrømmet at håndteringen av saken var dårlig, og det er ikke noe poeng for oss å få videre med den, sier Hagen.

Hijab-saken og debatten rundt hijab i politiet var på sitt heteste da Knut Storberget besvimte i sitt hjem og senere ble sykmeldt i fire uker. Storberget hadde sin første dag på jobb igjen etter sykeperioden mandag.

Ble hijab-saken hausset for mye opp?

-Nei, dette er en meget alvorlig sak. Jeg synes det er alvorlig at statsministeren lover på en onsdag i Stortinget at hijab-saken skal få grundig saksbehandling og skal på høring. To dager etter stoppet saksbehandlingen opp og konklusjonen kom. Neste gang Jens Stoltenberg lover Stortinget en grundig utredning, så vil vi kanskje begynne på le. Det er ikke særlig langsiktig, sier Hagen til Nettavisen.

Men den tidligere Frp-formannen sier partiet har tatt en helhetsvurdering som voksne politikere at de vil bli ferdige med hijab-saken.

-Det er mange andre saker som er viktigere enn å drive politisk spill. Avgjørelsen er tatt etter en helhetsvurdering, sier han.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken