Gå til sidens hovedinnhold

Frp-leder: - Greit med muslimsk skole

Frps gruppeleder i Oslo bystyre, Svenn Kristiansen, åpner for å anbefale en muslimsk grunnskole.

Onsdag 4. mars sa Oslo bystyre nei til å anbefale etableringen av en muslimsk skole i Oslo. Ved hjelp av Frp sine stemmer, ble Høyre-byrådens anbefaling av skolen stanset.

Men nå sier Frps gruppeleder i bystyret, Svenn Kristiansen, at han kan støtte etableringen av en muslimsk skole likevel.

- Hvis alle, uansett om de er muslimer eller ikke, kan søke seg inn på skolen, så er det greit. Men skolen må være åpen for dem som vil inn der. Og skolen må følge norsk læreplan, sier Kristiansen til Nettavisen.

LES OGSÅ:Høyrebyråd overkjørt i muslimskolesaken

- Muslimer og andre
I formålsparagrafen til Stiftelsen Fredsskolen står det at skolen skal være åpen for barn av «muslimer og andre».

Finlesing av Frps partiprogram og skolestiftelsens formål viser at de to har en svært lik agenda. I Frps partiprogram heter det:

«Fremskrittspartiet mener at opplæringslovens bestemmelser brytes dersom barn av innvandrere bosatt i Norge sendes til innvandrerforeldrenes opprinnelige hjemland eller hjemregion for å få grunnskoleopplæring og vil gjøre lovverket tydeligere og strengere på dette punktet. Myndighetene må bruke tiltak overfor innvandrerforeldre som ikke lar sine barn få anledning til å bruke retten til grunnskoleopplæring på norsk skole og vil utvide rammene for bruk av slike reaksjoner.»

- I andre land
I formålsparagrafen til Stiftelsen Fredsskolen er det nettopp et sentralt poeng at barn av muslimske innvandrere ikke skal sendes på skole i utlandet:

«Fredsskolens formål er å være et alternativ til foreldre som ut fra sin pliktfølelse i forhold til islams oppdragelse sender barna til madrassaer i andre land der barna risikerer å få en opplæring i radikal eller ekstrem tolkning av Koranen og miste tilhørighetsfølelse til det norske samfunnet.»

LES OGSÅ:- Muslimer må få ha egne skoler

Utdanningsdirektoratet opplyser til Nettavisen at Fredsskolens søknad vil bli ferdigbehandlet i løpet av våren.