Gå til sidens hovedinnhold

Frp-politiker møter tyver med børsa

Hvorvidt det løsner skudd dersom noen kommer borti avtrekkeren, vil ikke Frp-politikeren svare på.

Frp-politikeren Gunnar Sørlie har stoppet innbruddsbølgen på bedriften sin med trussel om «selvskudd utlagt».

32 innbrudd og like mange henlagte saker var nok for Gunnar Sørlie. Etter han la ut advarsel med «selvskudd utlagt» har han ikke hatt noen innbrudd.

- Man må jo forsvare seg, sier Sørlie til Nettavisen.

Ifølge norsk bokmålsordbok på nettet er selvskudd «en børse som er satt opp mot rovdyr el. tyver med snor til avtrekkeren som løsner skuddet når noe(n) kommer borti den».

Sørlie vil imidlertid ikke avsløre om trusselen er reell, og hvordan selvskuddene fungerer i praksis.

Tapt langt over millionen
Entreprenøren og politikeren Sørlie synes det er svært dårlig at innbruddene i firmaet hans har 100 prosent henleggelse.

- Det er klart at politiet ikke har nok ressurser. Jeg har jo tapt godt over en million kroner på innbruddene, og derfor har jeg valgt å sette opp skiltet med «selvskudd utvalgt», forteller Sørlie.

Juridisk grenseland
Svein Folkestad er politiadvokat ved Telemark politidistrikt og mener saken ligger i juridisk grenseland.

- På en måte kan det sammenlignes med skiltet «Vokt dem for hunden». Men det er klart at hvis trusselen er reell og selvskudd virkelig er utlagt og noen skades, vil entreprenøren få en sak mot seg, sier han til Varden.

Forståelse fra Frp
Gunnar Sørlie sitter i bystyret for Porsgrunn Frp. Han er i utvalget for land- og kommunalteknikk. Formannen i lokalavdelingen, Jan Erik Parr, har stor forståelse for partifellens metoder. Han synes likevel ikke det er helt heldig at han står fram som en cowboy i media.

- Det er klart jeg forstår fortvilelsen. Han har jo blitt rundstjålet flere ganger. Dessuten ser det jo ut til at metoden hans har virket, og det er jo litt skremmende, sier Parr til Nettavisen.

Han håper likevel ikke mange nå tar loven i egne hender, selv om det faktisk ser ut til å virke.

«Oldtimer spesial»
Ifølge formannen i Porsgrunn Frp er Sørlie en svært habil musiker, så vel som politiker.

- Han er en oldtimer spesial, og hadde veldig suksess med sin første plate, forteller Parr.

Parr sier at selv om det ikke er noen partisensur fra Frps side, er det viktig å være kritisk til hva man sier og mener. Han innrømmer at han ble noe forbauset da han så bildet av Sørlie i cowboyklær med rifla i hendene.

- Jeg hoppa på toalettskåla da gitt.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping