- LO må bli partipolitisk uavhengig og slutte å drive valgkamp for Ap. Frp har flere arbeiderstemmer enn Ap, sier stortingsrepresentant Robert Eriksson til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Som leder av Fremskrittspartiets fagligpolitiske utvalg ber han LO prioritere en solid lønnsøkning for kvinnedominerte lavlønnsyrker og forlange konkrete tiltak for å redusere ufrivillig deltid innen pleie- og omsorgsyrkene.

Et mindretall
Eriksson viser til forskning som professor Tor Bjørklund har foretatt. Her går det fram at Frp har flere såkalte arbeiderstemmer enn Ap. Ved de to siste stortingsvalgene stemte kun et mindretall av arbeidere på sosialistiske partier, viser den nye forskningen til Bjørklund, som er professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

- LO bør være et mer uavhengig organ for alle som organiserer seg. Et betydelig antall av LOs medlemmer stemmer ikke rødgrønt. Fremskrittspartiet er tross alt det nest største partiet av LOs medlemmer, og det partiet som har flest arbeiderstemmer. Da er det spesielt at deres medlemskontingent går til å stemme Arbeiderpartiet, sier Eriksson.

I lomma på Ap
- Jeg synes det er oppsiktsvekkende at LOs ledelse så til de grader er i lomma på Arbeiderpartiet. LO tør ikke å kreve endring når det trengs, men i og med at LO-leder Roar Flåthen sitter i Aps sentralstyre og driver valgkamp for partiet, er han lammet. Slik LOs ledelse nå opptrer, fungerer de mer som Arbeiderpartiets fagligpolitiske utvalg, sier Eriksson.

Han understreker at Frp ikke er ute etter å få et sugerør ned i pengekassa til fagbevegelsen.

Uavhengighet
- Det eneste jeg ønsker meg er en fri og uavhengig fagbevegelse der man slutter å spre løgnaktige påstander om Frps politikk, sier Eriksson.

- Vi forlanger at LO møter alle partier på lik linje når det gjelder å diskutere gode politiske løsninger som vil sikre et bedre og mer fleksibelt arbeidsmarked for å trygge arbeidsplassene, sier Frp-politikeren som også sitter i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget. (ANB)