Gå til sidens hovedinnhold

Frp størst i ny måling

Fremskrittspartiet bykser fram over seks prosent og er nå landets største parti.

Frp får en oppslutning på 30,9 prosent på meningsmålingen som Opinion har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Dette er en framgang på 6,4 prosentpoeng den siste måneden. Ap går tilbake 2,1 prosentpoeng og havner på 28,4 prosent i marsmålingen.

- Dette er en veldig hyggelig måling. Det er opplagt at vi har fått en gevinst på hijab-debatten og den siste tids kaos og rot i regjeringen, sier Frp-formann Siv Jensen.

Les også: Frp tar fra Høyre

Får arbeidslyst
Frp-sjefen minner om at det fortsatt er langt fram til høstens stortingsvalg.

- Det er krevende å ligge på høye galluptall i forkant av et valg. Nå må vi bare jobbe enda hardere, for Frp vil møte sterkere politiske motkrefter i tiden framover. På den annen side gir det oss mer arbeidslyst når vi har gode målinger i ryggen, sier Jensen.

- Jeg tror Frp nå er tilbake der vi var for åtte måneder siden. Regjeringen fikk et styringstillegg da finanskrisen slo inn over oss, men denne effekten har nå blitt svekket. Politikk handler nemlig om å løse folks hverdagsproblemer. Regjeringen tar ikke på alvor de farlige kreftene innenfor islam, politiet klarer ikke å løse oppgavene og eldreomsorgen skinner ikke, sier Jensen.

Borgerlig flertall
Dersom målingen hadde vært stortingsvalg i dag ville de borgerlige partiene fått 96 mandater. Det er 14 mer enn stortingsvalget for snart fire år siden.

- Det går opp og ned på meningsmålingene. Arbeiderpartiets tilbakegang er her innenfor feilmarginene, sier Ap-sekretær Martin Kolberg.

- Men det er tydelig at det er Høyre som nå betaler for Fremskrittspartiets framgang, tilføyer Kolberg.

Høyre: 13,2 %
Høyre går tilbake 3,5 prosentpoeng og får fattige 13,2 prosent i Opinion-målingen.

- Tror du den siste tids diskusjon om å tillatte hijab i politiet har slått ut i denne målingen?

- Det er alltid vanskelig å bedømme hvilke enkeltsaker som har betydning for om et parti går fram og tilbake på en måling, sier Kolberg.

Ellers er det grunn til å merke seg at Senterpartiet går fram 1,6 prosentpoeng og nå ligger på 6,8 prosent, mens Venstre går tilbake 1,2 og må nøye seg med 6,1 prosent.

Kommentarer til denne saken