Fremskrittspartiet er Norges største parti på en fersk meningsmåling utført av InFact for VG.

Ifølge meningsmålingen har partiet nå en oppslutning på 26,7 prosent mot 26,2 for Arbeiderpartiet.

Mangler fire mandater
Også Høyre, som avholder sitt landsmøte i Oslo 25. til 27. april, kan glede seg over framgang. De får 20,3 prosent oppslutning og mangler bare 3 prosent - eller fire mandater - på rent flertall på Stortinget sammen med Frp. Sammen med KrF og Venstre samler de ikke-sosialistiske partiene en oppslutning som tilsvarer 101 mandater og solid flertall.

Vil ikke snakke om statsminister
Høyre-leder Erna Solberg hadde det i går travelt med å forklare et intervju med Dagbladet der hun ble sitert på at Frp-formann Siv Jensen var et godt statsministeremne. Men Solberg benektet at hun dermed satte døra åpen for et regjeringssamarbeid med Frp. Tett før Høyres landsmøte vil hun ikke snakke om hvem som skal samarbeide med hvem, men om hva slags politikk som bør erstatte den rødgrønne regjeringen.

- Alle de fire partiene må samarbeide for å skape en annen politikk. Vi mener det må være en felles forståelse dem imellom for å få til en ikke-sosialistisk politikk, sa Solberg til TV 2 Nyhetskanalen i går.

Velgerne vil ha Foss
I en undersøkelse TNS Gallup laget for TV 2 kom det torsdag fram at to av tre Høyre-velgere mener avtroppende nestleder Per-Kristian Foss vil være bedre egnet som statsminister enn Erna Solberg etter valget i 2009.

På InFact/VGs måling går Frp fram hele 4,7 prosentpoeng, mens Høyres framgang er på 1,8. Arbeiderpartiet går 4,4 prosentpoeng tilbake, mens SV står omtrent på stedet hvil med en framgang på 0,2 prosentpoeng. Senterpartiet går 0,9 prosentpoeng tilbake.