Meningsmålingen er gjennomført av InFact for VG og viser en tilbakegang for Frp på hele 3,7 prosentpoeng fra forrige måned.

Les også: - Siv har ikke svart til forventningene
Frp: - Har levert de beste resultatene noensinne

Oppturen er det Kristelig Folkeparti som kan notere seg. De får en kjærkommen framgang på 2,7 prosentpoeng og en oppslutning på 6,6 prosent.

Tenker regjeringsalternativ

- Dette tar jeg med stor ro. Forrige uke gikk vi fram, men jeg registrerer at VG har et annerledes utfall, sier Frp-leder Siv Jensen til avisen.

Tilbakegang til tross, hun mener Frp nå er nærmere et realistisk regjeringsalternativ med Høyre.

Arbeiderpartiet går tilbake med 2,0 prosentpoeng, mens Høyre går fram med 1,3 prosentpoeng. Det gjør Høyre til det største borgerlige partiet med en oppslutning på 24,1 prosent mot Frps 21,5.

- Det som er nytt er at Høyre og Frp begge gjør det relativt bra. Det er et helt nytt fenomen, og det skal vi glede oss over i fellesskap, for det gjør at vi er nærmere å få til et realistisk borgerlig regjeringsalternativ, mener Jensen.

SV og Sp stabile

Arbeiderpartiet har nå en oppslutning på 27,6 prosent etter tilbakegangen, mens regjeringskollegaene SV og Sp begge er relativt stabile med en oppslutning på henholdsvis 7,2 (+0,6) og 6,1 (+0,9) prosent.

Meningsmålingen gir de borgerlige partiene 95 mandater mot 74 til de rødgrønne og Rødt.

Venstre vaker fortsatt rundt sperregrensen med sine 3,8 prosent (-0,5).