Gå til sidens hovedinnhold

Frp varsler en hard linje

Frp støtter ikke pensjonistkommisjonens forslag, og sier at de vil beholde dagens pensjonssystem hvis partiet ikke får flertall for sitt eget forslag.

Frps representant i kommisjonen, stortingsrepresentant Harald T. Nesvik støtter ikke flertallets konklusjon. Frp går inn for et system med lik pensjon til alle fra det offentlige, og tilleggsytelser etter avtale mellom arbeidstaker og arbeidsgiver.

- Frp kan ikke akseptere en pensjonsmodell som øker de beste pensjonene på bekostning av dem med lave og midlere inntekter, og et system som vil fremstå som mer komplisert og vanskelig å forstå enn dagens. Dersom det ikke blir mulig å skape flertall for Frps modell med en lik pensjon til alle fra det offentlige, vil vi heller bidra til å beholde dagens folketrygd inntil videre, skriver Nesvik i en pressemelding.

- Likt for alle
- Fremskrittspartiet ønsker primært et pensjonssystem der det offentliges ansvar omfatter en lik ytelse til alle. Ytelsen skal være høy nok til at det er mulig å leve av den, men de som ønsker en bedre økonomi som pensjonist må skaffe seg dette gjennom avtale med arbeidsgiver eller gjennom sparing og/eller investering i ulike ordninger etter eget valg, skiver Nesvik.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter