Frps nestleder Per Sandberg vil omforme Ullersmo fengsel i Akershus til et fengsel kun for kriminelle utlendinger hvis Frp kommer i regjering.

- Over 34 prosent - vel 1.300 - av de som sitter i norske fengsler er utlendinger. Disse må vi få samlet i ett fengsel, og deretter umiddelbart transportere ut av Norge, sier Sandberg til Dagbladet.

Ullersmo fengsel er nedslitt og har et stort oppussingsbehov for å komme opp til samme standard som det nye fengslet i Halden og sikkerhetsfengslene i Skien og på Ringerike, men det ser ikke Sandberg behov for.

- Ullersmo skal bli fengsel for kriminelle utlendinger, og da er det ikke nødvendig å pusse opp. Disse pengene kan vi bruke på andre fornuftige ting, sier Per Sandberg.

Frp vil også kutte kraftig ned på velferdsgodene på Ullersmo og kutte ut dagpenger, velferdspermisjoner, TV-er og andre goder.

- De kriminelle skal merke at de sitter i fengsel og ikke er på et norsk hvilehjem, sier Sandberg, som regner med bred politisk enighet om forslaget. (©NTB)