Gå til sidens hovedinnhold

Frp vil samle all helseinformasjon på ett nettsted

Slik vil dagens helsekøer forsvinne, mener partileder Siv Jensen.

Frp har utviklet en nettside som skal forenkle kontakten mellom pasient og lege og samtidig få Helse-Norge til å snakke sammen. Slik vil dagens helsekøer forsvinne, mener partileder Siv Jensen.

– Dagens løsninger er utdaterte, dyre og unødvendig byråkratiserende. Helseforetak kan ikke kommunisere seg imellom eller med sykehjem fordi de ikke har de samme IKT-løsningene. Dette legger mye beslag på lege- og helseressurser. I dag bruker overleger kun 16 timer i uken på pasienter, resten av arbeidstiden på papirarbeid. Vi trenger en forenklende og mer helhetlig løsning som gjør at det er lettere å snakke sammen, sier Siv Jensen til NTB.

– Slike problemer har vi i dag fordi det til nå ikke er investert tilstrekkelig til å løfte IKT-løsningene i Helse-Norge. Det har ikke blitt tenkt helhetlig, og brukerne har altfor mange nettsteder å forholde seg til. Potensialet for forbedring er enormt, sier partilederen.

Tirsdag la hun fram prototypen, som fortsatt ikke er helt ferdig, for hvordan Frp ønsker at de digitale løsninger i helsevesenet bør være i framtiden. Nettportalen har fått navnet «Fremtidenshelsevesen.no», og kan minne om kontoen på en nettbank.

Her vil brukerne få brukerkonto med tilgang til sin journal, og vil med få tastetrykk få oversikt over egen sykdomshistorie, videochat med sin fastlege, og kunne bestille legetimer og resepter. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken