Gå til sidens hovedinnhold

Frp ville vunnet stortingsvalg

Frp ville fått flest stemmer hvis det hadde vært stortingsvalg nå, tett fulgt av Ap. Men flere velgere sympatiserer med KrF og Senterpartiet i august enn måneden før.

Det viser augustmålingen som Intéra ResearchLab har gjort for Vårt Land, ifølge NTB.

Frp går fram med 0,9 prosentpoeng til en oppslutning på 24,4 prosent. Arbeiderpartiet følger etter med en oppslutning på 21,8 prosent, men har tapt 3,8 prosentpoeng siden forrige måling. Også SV har gått tilbake med 1,7 prosentpoeng og ender på 18,7 prosents oppslutning.

Høyre går fram 0,9 prosentpoeng til 15,8 prosent. Senterpartiet går mest fram, med 1,6 prosentpoeng til 6,3 prosent, fulgt av KrF med en støtte på 7,3 prosent, opp 1,2 prosentpoeng.

Også Venstre har fått mer støtte fra velgerne med 0,6 prosentpoeng og en oppslutning på 2,6 prosent.

Hvis det var kommunevalg i morgen, ville mesteparten av velgerne stemt Ap, som ville fått en oppslutning på 24,6 prosent. Oppslutningen om Høyre og Frp er tilnærmet lik, på henholdsvis 19,8 prosent og 19,4 prosent. 12.3 prosent av velgerne sier de vil stemme SV ved kommunevalget, mens Sp og KrF får henholdsvis 7,1 prosent og 7,8 prosents støtte. 4,2 prosent sier de vil stemme Venstre ved kommunevalget.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem