Gå til sidens hovedinnhold

Frps nye stjerne

En ung kvinne kommer i helgen til å suse inn i Frps sentralstyre. Hun digger Siv Jensen, og har i motsetning til veteranen John I. Alvheim ingenting imot Høyre-folk.

- Det finnes vel usympatiske folk i Høyre, også, slik det gjør i andre partier, men jeg jobber godt med Høyre-politikere hver dag, sier Sylvi Listhaug til TV 2 Nettavisen.

27-åringen har gjort en oppsiktsvekkende rask karriere i Frp, og ligger nå an til å bli valgt inn som fast medlem av partiets sentralstyre på landsmøtet kommende helg. Listhaug har to år bak seg som rådgiver for Frps Stortingsgruppe, og er i dag byrådssekretær for Høyre/Frp-byrådet i Oslo.

Mens den avtroppende nestformannen og veteranen John I. Alvheim anklager Høyre-folk for å være arrogante og uten menneskelig varme, roser den nye Frp-stjernen partiet.

- Jeg synes samarbeidet med Høyre er godt. Det finnes politikere som er i overkant arrogante i alle partier, sier Listhaug.

Ny nestleder
Listhaug er regnet som en mulig kandidat til nestledervervet i Frp når Siv Jensen rykker opp og overtar som partiformann i 2006.

- Det har jeg ikke tenkt noe på. Jeg tar ikke stilling til det før det eventuelt skulle bli aktuelt, sier hun.

- Kunne du tenke deg å jobbe tettere sammen med Siv Jensen?

- Jeg tror Siv jensen blir en veldig dyktig partileder. Hun har bygget seg opp de siste årene, ikke bare i Frp, men ute blant folk.

Listhaug legger ikke skjul på at hun håper hun får en plass i det nye sentralstyret, og er glad for at hun er valgkomiteens kandidat.

- Det synes jeg er utrolig, og jeg håper muligheten for å komme inn er gode, smiler hun.

Ikke lettskremt
Partifellen og nestformannen John I. Alvheim har foran sin avgang på landsmøtet kalt stortingspolitikerne «selvopptatte, skadefro og TV-fikserte kamphaner». Men det dystre bildet 75-åringen tegner av topp-politikerne skremmer ikke den unge Frp-kvinnen.

- Nei, jeg er overhodet ikke lettskremt, sier Listhaug.

Hun tror ikke politikerne er verken bedre eller dårligere enn andre folk.

Foreløpig har Listhaug ikke nådd lenger opp enn til en 5. plass på Frps stortingsvalgsliste i Møre og Romsdal, så hun må uansett nøye seg med en sentralstyreplass i denne omgang.

Landsmøte på hjemmebane
Listhaug varsler at hun vil holde et innlegg på landsmøtet om den politiske situasjonen, der hun blant annet kommer til å tale for et nærmere samarbeid med Høyre.

27-åringen er fra Ørskog, og ser fram til et landsmøte på hjemmebane.

- Jeg gleder meg veldig. Det er stort at det er i Møre og Romsdal, og jeg håper det blir spennende politiske debatter.

Frp overfører landsmøtet på nettet.

Reklame

Tilbud på treningsutstyret du trenger hjemme

Kommentarer til denne saken