Gå til sidens hovedinnhold

- Frustrert og forbannet

Trond Olsens elendige kveld foran mål gjorde ikke godt for selvtilliten hans.

ROSENBORG - LYN 4-1:

LERKENDAL (Nettavisen): Oppgjøret mellom topp og bunn på Lerkendal, mandag kveld, ble en spesiell opplevelse for Trond Olsen. Olsen har slitt med formen og spilletid de siste månedene i Rosenborg-trøya, men fikk sjansen fra start og viste friske takter. Men Olsen sviktet likevel når det gjaldt som mest, nemlig foran mål.

50. min: Trond Olsen får muligheten inne i Lyns 16-meter. Olsen klemmer til, men sparker et stort hull i lufta og ballen spretter opp i hånda til nordlendingen. I stedet for mål til Rosenborg blir det frispark til Lyn.

52. min: Olsen blir spilt fri, runder keeper, men setter ballen utenfor det tomme målet.

53. min: Nok en gang blir Olsen spilt fri alene, men lobben går rett i klypene til Lyns sisteskanse, Tyrel Lacey.

59. min: Rade Prica finner Olsen med en fin pasning inne i feltet, men med fritt sikte skyter han utenfor.

Fire feite sjanser på under ti minutter. Fire elendige avslutninger.

Og på sidelinja sto Erik Hamrén og klødde seg i hodet.

Norsk Tipping: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Irritert
- Jeg ble kanskje ikke så bekymret, men jeg ble ganske så irritert. Så store sjanser skal man normalt få mål på, sier Hamrén til Nettavisen.

Og han var ikke alene om å være skuffet over Olsens prestasjoner foran kassa. Trønderpublikummet gjorde lite for å skjule sin irritasjon over Olsens dårlige avslutninger, og heller ikke Olsen var fornøyd med å gå målløs av banen.

- Jeg synes i grunn jeg gjør en ok kamp. Den siste tiden har jeg jobbet med å lære meg hvordan jeg skal bevege meg for å komme til sjanser, og det gjør jeg jo i dag, sier Olsen til Nettavisen.

- Hva tenkte du da du brant den fjerde store målsjansen på ti minutter?

- Det er klart man blir forbannet og frustrert, for jeg kommer til sjanser, men scorer ikke, sier vingen ærlig.

- Det er små marginer og jeg kunne fort ha scoret en del mål. Hadde jeg scoret på den første store sjansen, hadde jeg kanskje satt enda en av de neste, forklarer Olsen.

Og Olsen hadde all grunn til å smile etter kampen, tross den dårlige effektiviteten. For Olsen var piggere enn på lenge og kom seg til flere sjanser.

På mange måter var hele Rosenborg mye mer underholdende. Kanskje var det på grunn av motstanderen, tabelljumbo Lyn, men trønderne skapte langt flere sjanser mot Oslo-laget, enn de har hatt for vane å gjøre i hjemmekampene denne sesongen.

Men selv om Rosenborg skapte sjanse etter sjanse, ble det aldri helt trygt. For da Lyn fikk straffe og reduserte til 2-1, fikk Lyn en siste sjanse til å stjele med seg ett poeng fra Lerkendal. Kim Holmen kom seg fri inne i feltet og slo inn foran mål da det gjensto snaue ti minutter av kampen. Men der var ingen Lyn-spillere på rett sted til rett tid.

Og da Rade Prica sørget for både 3-1 og 4-1 i løpet av fire minutter, ble det til slutt en komfortabel seier til serielederen.

Og Trond Olsen kunne puste lettet ut. Hans forspilte sjanser ble ikke utslagsgivende.

- Koster selvtillit
- Da var det ikke så farlig at jeg bommet på de sjansene, når Rade setter de han setter. Det kostet oss heldigvis ingen poeng, sier Olsen, men legger også til:

- Men det koster selvtillit. Jeg blir ikke akkurat tryggere av å bomme på slike sjanser.

Likevel er ikke Olsen bekymret. Han trenger nemlig ikke se lenger enn til lagkamerat Rade Prica for inspirasjon.

Det er ikke mer enn to uker siden svensken uttalte til Nettavisen at han hadde en tung periode, men at det bare var å jobbe hardt så kom formen tilbake. Prica står nå med fem mål på to kamper, etter å ha scoret tre for Rosenborg mot Lyn.

-Det er klart jeg kan lære noe av Rade. Ting snur fort i fotball og det er små marginer. Jeg kan bare gjøre så godt jeg kan, noe jeg gjorde i dag også, sier Olsen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken