Gå til sidens hovedinnhold

Frustrert Pettersen

Landslagssjef Gunnar Pettersen er oppgitt over det internasjonale håndballforbundet.

Norges Håndballforbundet ønsker å få svar på når Det internasjonale håndballforbundet (IHF) må ha Norges 16 mannstropp i hende. Håndballforbundet har sendt en rekke henvendelse det siste døgnet, men har til gode å få svar fra IHF.

- Vi har finlest reglementet og ringt dem en rekke ganger, men vi får ikke noe svar. Jeg er ikke imponert over IHF, sier en oppgitt Gunnar Pettersen til Nettavisen.

Det er førstekeeper Steinar Eges skade som volder landslagsledelsen bry. Ege er usikker til VM i Tyskland etter at han pådro seg en kink i en av de nederste skivene i korsryggen i kampen mot Sverige.

To eller tre bakerst?
Hvis Ege blir friskmeldt før Angola-kampen lørdag, er det ikke noe problem. Da stiller Norge med to keepere i VM, hvor andrekeeper blir en av duoen Ole Erevik/Lars Olav Olaussen.

- Jeg har en viss idé om hvem det blir, men nå får begge mulighet til å vise seg frem en gang til, sier Pettersen.

- Dermed blir det nesten en amerikansk uttaking når vi møter Frankrike i generalprøven før VM onsdag, legger landslagssjefen til.

Nye regler
Problemet er imidlertid om Eges ryggskade vedvarer. 34-åringen fikk kiropraktorbehandling i Bergen både søndag kveld og mandag morgen, og er nå tilbake i den danske hovedstaden. Ege rekker neppe den siste oppkjøringskampen mot Frankrike i Paris på onsdag, men spørsmålet er hvor lenge kan vente på å ta en avgjørelse på om landslaget skal stille med to eller tre keepere i VM.

- Før i tiden kunne man nøye seg med å melde inn 14 eller 15 spillere til den første kampen, så hentet man inn ekstra spillere underveis i turneringen. Jeg forstår selvsagt at dette kan bli rotete og vanskelig for arrangørene, samtidig bør det være mulig å få svar på når den endelige troppen må være klar, mener Pettersen.

Tror Ege blir frisk
Likevel er landslagssjefen optimistisk på den viktige førstemålvaktens vegne.

- Skulle jeg ha satset alt jeg eier på noe, hadde det vært på at Steinar blir klar til VM, forteller Pettersen til Nettavisen.

Går det som han spår, betyr det at Norge stiller med dobbeltdekning på alle plassene i VM. Reserven Lars Erik Bjørnsen på høyrekanten reiser uansett sammen med laget som skal møte Frankrike onsdag. Kragør-flankens videre skjebne bestemmes etter at man tatt en endelig vurdering av Ege.

Skulle Bjørnsen ende opp som hjemmeværende reserve, har man kun Rune Skjærvold på høyresiden, selv om også Jan Thomas Lauritzen er brukt i den posisjonen i tidligere mesterskap.

Norge starter mot Angola lørdag og møter de to sterkeste motstanderne søndag (Ungarn) og mandag (Danmark).

De to beste lagene går videre og tar med seg poengene til sluttspillet. Ved et eventuelt avansement møter Norge etter Pettersen beregning Spania, Russland, Kroatia og enten Egypt eller Tsjekkia.

Men fokuset er foreløpig ikke så langt frem i tid.

- Vi skal være bedre enn Angola, men får to tøffe kamper mot Danmark og Ungarn.

- Jeg må være så kjedelig å si at nøkkelen til suksess i dette mesterskapet ligger i å ta en kamp av gangen, mener landslagstreneren.

TROPPEN (foreløpig):

Keepere:
1 EGE Steinar FCK Handbold
12 EREVIK Ole CD Bidasoa
22 OLAUSSEN Lars Olav Drammen

Utespillere:
2 BUCHMANN Alexander BM Altea
5 LØKE Frank Grasshopper -Club Zürich
6 STRAND Kjetil Aab Handbold
7 HANSEN Jan-R. L. Drammen HK
8 MYRHOL Bjarte HSG Nordhorn
9 LUND Børge HSG Nordhorn
10 TVEDTEN Håvard Darien Logrono
11 VILDALEN Preben Sandefjord TIF
14 LAURITZEN Jan Thomas SG Flensburg Handewitt
15 KJELLING Kristian Portland San Antonio
17 JØRGENSEN André Aab Handbold
18 JENSEN Johnny SG Flensburg-Handewitt
20 SKJÆRVOLD Rune Stord T & IL

Reserver:
3 MAMELUND Erlend Haslum HK
19 SKOGLUND Thomas Haslum HK
21 BJØRNSEN Lars Erik Kragerø IF
23 STEGAVIK Steffen Heimdal Elite
24 ELLINGSEN Eivind Sandefjord TIF

Reklame

Vikinglotto: I kveld kan man vinne 229 millioner

Kommentarer til denne saken