Gå til sidens hovedinnhold

Frustrert stortalent må kjempe for ny sjanse

Sagaen om 17 år gamle Zymer Bytyqi fortsetter.

Det har vært en vanskelig vår for 17 år gamle Zymer Bytyqi.

Spilleren som er utlånt fra Red Bull Salzburg til Sandnes Ulf denne sesongen har slitt med å få spilletid, og har ikke lagt skjul på sin frustrasjon.

Før overgangsvinduet stengte ved midnatt 31. mars, var det også tydelig at Sandnes Ulf-ledelsen ikke var tilfredse med situasjonen.

Sandnes Ulf-trener Asle Andersen uttalte tilSandnesposten at 17-åringen hadde et holdningsproblem, og like før vinduet stengte, fortalte daglig leder, Tom Rune Espeland til Sandnesposten at klubben håpet at Bytyqy ville finne seg en ny arbeidsgiver.

Det skjedde ikke, og Bytyqy er fortsatt Sandnes Ulf-spiller.

- De har skværet opp
Ifølge Bytyqis agent Jim Solbakken er 17-åringen fornøyd med det.

- Zymer har en utlånsavtale som varer ut den norske sesongen. Han og Asle har skværet opp, og jeg tror det er veldig bra for Zymer å bli værende i Sandnes Ulf og i den norske ligaen, sier Solbakken til Nettavisen.

Bytyqi skal ha vært lite fornøyd med blant annet mangel på spilletid, men til tross for at han nå har skværet opp med Sandnes Ulf-ledelsen, er han ikke lovet noe mer tid på banen fremover.

- Spilletid får man bare gjennom gode prestasjoner. Det er opp til Zymer å levere gode prestasjoner på trening, da kommer spilletiden, forteller agenten.

- Utålmodig
Daglig leder i Sandnes Ulf Tom Rune Espeland sier til Nettavisen at 17-åringen, til tross for tidligere konflikter, fortsatt stiller likt med samtlige A-lagsspillere.

- For oss har det vært likt hele veien. Zymer er en ung og talentfull spiller, men han er veldig utålmodig. Det er noe av problematikken rundt det her. Asle vil at han skal være tålmodig og vente på sjansen sin. Det er kanskje noe av årsaken til uenigheten. Men vi er voksne. Dette er en ung gutt og vi klarer å håndtere det her, sier Espeland til Nettavisen.

- Den viktigste beskjeden vi har gitt til ham, er å være tålmodig. Det har ikke endret seg. Vi har den samme planen for A-lagstroppen og Zymer. Men han må innse at han må tilpasse seg mer det vi mener er riktig, forklarer Sandnes-lederen.

- Han må lytte og lære
17-åringen ble koblet til både Strømsgodset og Molde da det ulmet som verst før vinduet stengte, men ifølge Espeland var det aldri noen konkret interesse.

- Det er også et signal han helt sikkert tar. Det er ikke bra for hans karriere eller noen fotballspillere å gå ut og si at man er misfornøyd. Det tror jeg ikke klubb eller spiller tjener på, forteller Espeland.

- Jeg har tro på ham, men han må lære og lytte. Han blir ikke god alene. I fotballverden skal man få lov til å være en individualist, men man er også en del av et lag. Det er hele nøkkelen for Zymer, og det blir han fortalt, sier Espeland.

Sandnes Ulf ligger for øyeblikket på 14. plass i Tippeligaen etter to kamper.

Så langt har Bytyqy ikke en gang vært å se på benken for Ulf, men med bedre takter på trening kan det altså igjen se lovende ut for 17-åringen.

Laget fra Rogaland møter Brann i neste seriekamp førstkommende fredag.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken