Gå til sidens hovedinnhold

Frykt senker oljeprisen

Årets billigste olje er et faktum.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

På råvarebørsen i New York falt oljeprisen til det laveste nivået på over en måned på bekymringer om at den amerikanske økonomien vil falle i en resesjon. Bekymringene går på at en svekkelse i økonomien til verdens største oljekonsument vil gå utover etterspørselen etter olje.

NA24 - din næringslivsavis

Elendige boligtall
Antallet påbegynte boliger falt med 14,2 prosent til 1.006.000 på årlig basis i desember. Det er den største månedlige nedgangen på 16 år, viser tall fra det amerikanske handelsdepartementet.

Antallet byggetillatelser falt med 8,1 prosent til 1.068.000 i desember, det er det laveste siden mai 1993.

For hele 2007 falt antallet påbegynte boliger med 25 prosent til 1,35 millioner, det er den svakeste boligbyggingen siden 1993.

- Den største driveren i markedet er frykten om at vi allerede kan være i en resesjon. Det vil være en betydelig ødeleggelse for etterspørselen om det er en resesjon i USA, sier Nauman Barakat hos Macquarie Futures USA, ifølge Bloomberg.

Svingte hit og dit
Da gulvhandelen stengte på Nymex, kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i februar, 88,83 dollar fatet. Dette er en nedgang på 0,8 prosent, men tross fallet er prisene hele 73 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Prisene steg imidlertid tidligere torsdag etter at Irans oljeminister sa at det ikke var nødvendig for oljekartellet OPEC å vedta en økning i produksjonen på møtet som holdes 1. februar. Den tidlige prisøkningen ble også drevet frem på spekulasjoner om at kaldt vær vil øke bruken av fyringsolje i USA neste uke.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021