Gå til sidens hovedinnhold

Frykter 150.000 døde

Hele 150.000 personer kan være drept av flombølgen, opplyser FN. En tredjedel av de omkomne er barn.

Generalsekretær Kofi Annan i FN har bedt om en omfattende kartleggingsoperasjon for å hjelpe landene som er rammet av flombølgen. Foreløpig er 125.930 personer funnet omkommet, etter at India meldte fra om 100 nye døde. Samtidig frykter FN at tallet kan bli 150.000 døde, melder Reuters.

Kamp mot tiden
- Vi sørger, vi gråter og våre hjerter gråter, vi er vitne til tusener av døde som er etterlatt i gatene, sa Indonesias president Susilo Bambang Yudhoyono i en sorgfull nyttårstale.

Redningsmannskaper melder om at de er i ferd med å nå nye områder, seks dager at flombølgen feide inn fra havet. De kjemper mot tiden mens omtrent fem millioner mennesker i katastrofeområdet frykter enda en til katastrofe på grunn av mangel på mat og rent vann.

Hardest rammet
Med 80.000 døde er Indonesia det landet som er hardest rammet etter jordskjelvet skapte en tsunami som feide over Det Indiske hav til Afrika. Myndighetene i Indonesia frykter at dødstallene kan komme opp 100.000. Sri Lanka har rapportert om mer enn 28.500 døde og India nærmere 12.000 døde.

USA øker støtten til de rammede landene og gir 350 millioner dollar, eller rundt 2,1 milliarder kroner, for å hjelpe de som overlevde flombølgen.

Kommentarer til denne saken