Gå til sidens hovedinnhold

Frykter at kvinne ble drept

Her blir den 34 år gamle handikappede Kongsvinger-kvinnen båret ut av sitt hjem etter at hun ble funnet død fredag. Politiet etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall.

Det var kvinnens arbeidskolleger som slo alarm til politiet etter at hun ikke hadde vært på jobb siden mandag. Hun hadde et fysisk handikap og jobbet ved en verdnet bedrift på Kongsvinger.

Politiet tok seg da inn i kvinnens leilighet på Langeland, hvor de fant henne død.

Avventer obduksjon

Fredag fikk politiet bistand fra tre Kripos’ teknikere, som har fortsatt undersøkelser i huset lørdag. Politiet vil ikke si hvilke funn som er gjort eller om noe tyder på at kvinnen er drept.

Fredag og lørdag foretok politiet en rundspørring i nabolaget der kvinnen bodde. Rundspørringen ser ikke ut til å ha gitt nye opplysninger av betydning, melder NTB.

- Vi avventer den foreløpige obduksjonsrapporten som skal foreligge søndag, sier politiadvokat Rolf Thoresen til TV 2 Nettavisen.

Lørdag arbeidet politiet med å informere kvinnens pårørende. Politiet vil derfor foreløpig ikke gå ut med den avdødes navn eller hvilket handikapp hun hadde.

- Antastet og truet

Ifølge Dagbladet skal en bekjent av henne ha vært på besøk mandag og hun skal ha opplevd at han antastet og truet henne.

- Har den bekjente vært inne til avhør?

- Det har jeg ingen kommentar til, sier politiadvokat Thoresen.

Ingen har ifølge politiet foreløpig status som mistenkt eller siktet i saken. Flere vitner har blitt avhørt fredag og lørdag.

- Kvalt av ukjent

Ifølge VG jobber nå politiet ut fra en teori om at en ukjent gjerningsmann har kvalt kvinnen. Politikilder opplyser til avisen at kvinnen ble funnet med et tekstil knyttet rundt halsen.

- Dette har jeg ingen kommentar til, sier politiadvokat Rolf Thoresen til TV 2 Nettavisen.

- Virket redd

En kamerat av kvinnen satt i går i politiavhør. Han meldte seg selv til politiet da han hørte hvem som var død. Mandag ble han oppringt av venninnen, som virket redd og oppskjørtet.

- En bekjent av henne hadde kommet på besøk. Inne i leiligheten skal han ha antastet henne, og gjort seksuelle tilnærmelser. Venninnen min var handikappet og hadde ingen muligheter til å rømme, sier kameraten til Dagbladet.

Kvinnen skal ha bedt kameraten om å komme bort til henne, for hun trengte hjelp. Da han kom til leiligheten, hadde mannen allerede gått. Før han dro, skal den bekjente ha sagt «Jeg kommer tilbake, for jeg skal ha deg», forteller kameraten.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?