Gå til sidens hovedinnhold

Frykter for Gamal-vitners liv

Politiet er bekymret for sikkerheten til ett av sine hovedvitner i Gamal-saken, og har bedt sine israelske kolleger om å passe på en kvinne

Ifølge Grys venninne i Shefaram i Israel, mottok hun den siste telefonen som er registrert på Grys mobiltelefon. Den såkalte «14.37-samtalen» sto sentralt i saken da Gamal Hosein ble dømt for å ha drept kona Gry 13. januar 2000.

Venninnen svarte ikke på anropet, men har i retten forklart at hun hørte en melding fra Gry som var et tydelig rop om hjelp, og at hun i bakgrunnen hørte en mannsstemme hun ikke klarte å identifisere.

Frykter for sin sikkerhet

Norsk politi har henvendt seg til sine israelske kolleger og fått dem til å undersøke om Grys venninne er i god behold.

Opplysningene politiet har fått så langt, viser at det ikke er skjedd noe med vitnet, men politiet vil fortsette å holde et øye med henne, melder Telemarksavisa.

Kvinnen har selv gitt uttrykk for at hun fryktet for sin egen sikkerhet da hun avga sin rettslige forklaring i Haifa. I likhet med Gry Hosein hadde også denne kvinnen en mobiltelefon mannen ikke visste om. Ektemannen selv møtte opp i retten da kona avga rettslig forklaring i Israel. Der ble han nektet å være tilstede i rettssalen mens kona forklarte seg.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter