Gå til sidens hovedinnhold

Frykter Hiddink

Robin Van Persie vet hva trollmannen Guus Hiddink kan få til.

Hiddink har fått sving på Chelsea etter at han overtok sjefsstolen på Stamford Bridge. Det overrasker ikke landsmannen i angrepet til Arsenal.

- Det første jeg tenkte da han kom til Chelsea var «Å nei! Han kommer til å vinne noe», sier van Persie i intervju med avisen Daily Star.

Fikk Hiddink til å le
Han fortsetter gjerne hyllesten av Chelsea-manageren.

- Han er utrolig. Alt han tar i blir til gull, sier Arsenal-spissen, som har møtt Hiddink personlig flere ganger.

- Jeg møtte ham for to år siden i Nederland, fordi vi enkelte ganger gikk til samme fysioterapeut. Jeg ba om å få se hendene hans, og han ville vite hvorfor. Jeg svarte «Fordi alt du tar i blir til gull», forteller spissen – som framkalte latter hos hovedpersonen.

- Fantastisk manager
Van Persie legger imidlertid ikke et sekund skjul på at han er full av beundring for mannen som kan sette en effektiv stopper for Arsenals FA-cupeventyr lørdag.

- Han er en fantastisk, fantastisk manager!

Kanskje kan det også bli flere stormøter de to i mellom før årets sesong er omme. Skulle Arsenal komme seirende ut av mesterligasemifinalene mot Manchester United, og Hiddinks Chelsea gjøre det samme mot Barcelona, blir det finale mellom to London-lag i Roma.

Før den tid handler imidlertid alt om semifinalen på Wembley lørdag. Der håper van Persie å dra nytte av Chelseas vaklevorne forsvarsspill den siste tiden.

- De har sluppet inn sju mål de siste to kampene. Det er mye, og gir oss selvtillit til å tro at vi kan påføre dem litt skade, sier nederlenderen.

Sterk Arsenal-statistikk
Kanskje kan det bli en opplevelse å være Arsenal-supporter på Wembley. Klubben er i hvert fall i solid medgang. Ett tap på de siste 25 kampene sier sitt – og håpet om et trofé lever både i serien, FA-cupen og mesterligaen.

Kanskje kan det bli påfyll i klubbens premieskap for første gang på fire år. Statistikken taler i hvert fall for seier mot Chelsea lørdag.

Arsenal har vunnet alle de seks siste cupoppgjørene mot naboen. Sist Chelsea gikk seirende ut var i 1947. Arsene Wenger har i tillegg vunnet FA-cupen hele fire ganger tidligere, og vet hva som skal til. Bare Alex Ferguson har flere triumfer med sine fem.

Arsenal er i tillegg i semifinalen for 26. gang. Dermed deler klubben rekorden med Manchester United.

Optimisme i Chelsea
Spørsmålet er nok likevel om ikke nevnte Hiddink vil ha et ord med i laget før sølvtøyet deles ut. I Chelsea-leiren råder nemlig optimismen – og det meste av æren tilskrives nederlenderen.

- Det at Scolari forlot klubben betydde mye for både meg og laget. Det ga meg sjansen til å bevise at jeg var skadefri og klar til å bidra, sier Didier Drogba.

Han føler seg trygg på finaleplass.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken