Gå til sidens hovedinnhold

Frykter Hosein skal flykte

Gamal Hosein kan bli pågrepet og sendt til soning når som helst. Politiet mener det er fare for at han rømmer unna straffen på ni års fengsel.

Dommen er nå rettskraftig, etter at Høyesterett kjæremålsutvalg torsdag avgjorde at dommen mot Hosein skal bli stående.

Ifølge Aftenposten mener både politi og påtalemyndighet at det er fare for at Gamal Hosein skal rømme. Tidligere har politi og påtalemyndighet hevdet at risikoen for at Gamal Hosein skulle flykte og unndra seg soning, var stor. Når dommen nå er rettskraftig, er vurderingen at faren er enda større. Dermed har de satt fart i prosessen med å skaffe soningsplass for Hosein.

– Det er ingen grunn til at en mann som er dømt for drap skal gå ute. Vi sender en begjæring om straffullbyrdelse til politiet så snart som mulig, sier statsadvokat Paal Chr. Aartun til avisen.

– Det er et poeng å få ham inn til soning med det første, spesielt ettersom det har gått så lang tid siden drapet, sier politiadvokat Jon H. Borgen i Telemark politidistrikt.

Gamal Hoseins forsvarer, advokat John Christian Elden avviser at det er fare for unndragelse.

– Hosein har bevist med sine handlinger at han ikke har til hensikt å unndra seg straff. Her er ingen grunn til å ha hastverk, sier Elden til Aftenposten.

Gamal Hosein er dømt for å ha kvalt sin hustru Gry på Faresgrillen i Skien, den 13. januar 2001. Ifølge dommene fra Skien og Porsgrunn tingrett og Agder lagmannsrett skal Hosein ha dumpet liket i Skienselva. Liket av Gry Hosein ble funnet i elven 6. mars samme år.

(NTB)

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter