Gå til sidens hovedinnhold

Frykter husløse studenter

Trang økonomi og høye strømpriser kan bli dramatisk for studentene.

- Det kan ende med at noen blir kastet ut av boligene sine. Husleien kan bli for mye dersom man i tillegg skal dekke en stor strømregning. To utgifter av en slik størrelse kan ta knekken på studenter, sier leder av Leieboerforeningen i Bergen, Stig Høisæther, til studentavisen Studvest.

Slik sparer du strøm.

Sikrer studenter i Finnmark
Studentsamskipnaden i Finnmark har snekret sammen en strømavtale som sikrer studenter lave strømpriser, uavhengig om de bor i studentboliger eller ikke. Nå etterlyser Høisæther en liknende avtale i byen mellom de syv fjell.

I boligene til Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) er strøm ikke inkludert i husleien. Men selv ved en forventet prisøkning tror SiBs pressetalsmann, Erik Pedersen, at leieboerne vil komme godt ut av det.

Importere fra utlandet
- Vi har spotpriser og gode avtaler med strømleverandører. Jeg tror ikke vi vil ha noe problem med leveranse av strøm, vi kan også importere fra utlandet om det skulle bli nødvendig. Selv om SiBs leieboere har gunstigere priser enn de fleste andre studenter, vil heller ikke disse være upåvirket av en prisøkning, forteller Pedersen til avisen.

Les flere eiendomssaker her.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted