Gå til sidens hovedinnhold

Frykter ikke Beckham-press

Petter Vaagan Moen vil la engelsk media skrive hva de vil.

DUBLIN (Nettavisen): Da Martin Andresen ble solgt til Wimbledon høsten 1999, fikk han tidenes mottakelse i Englands største avis, The Sun.

Andresen tapetserte The Sun
Tre år i forveien hadde den nåværende Vålerenga-treneren latt seg avbilde i VG, totalt avkledt, og kun med en ball foran sitt mest private område. Selvsagt hadde den engelske storavisen fått tak i bildet, og klinte det over hele baksiden. At unge Andresen i tillegg så ut som en gresk Adonis, gjorde heller ikke noe – Wimbledon og engelsk fotball hadde fått sin norske Beckham.

Nå kommer en til.

Petter Vaagan Moen skrev under for topplaget i Championship, QPR, i forrige uke, og har lenge gått under tilnavnet ”Mjøsas Beckham”. Akkurat slike klengenavn engelsk presse elsker, men den avtroppende Brann-spilleren frykter ikke hva som kan møte ham i London i neste måned.

- Nei, det er ikke så mye jeg får gjort med det de skriver, så det får jeg bare takle om det skulle komme.

- Jeg vil bli poff!
Noen ny Andresen-episode er han imidlertid ikke redd for. Vaagan Moen har nemlig vært langt mer forsiktig på bildefronten.

- Ingen fare, slike bilder finnes ikke av meg, ikke heller hos noen av eksene mine, humrer 26-åringen.

I stedet for å frykte engelsk presse, er hedmarkingen mer opptatt av å glede seg over at barndomsdrømmen endelig har gått i oppfyllelse. Den startet nemlig tidlig.

- Jeg var fem år gammel, og var hos frisøren. Han spurte meg hva jeg ville bli da jeg ble stor.

- «Jeg vil bli poff!», var svaret.

Ønsket i Nederland og Tyskland
Og om man fortsatt har muligheten til å leve av fotballen i Norge – hvis du ikke heter Ola Kamara, da – så er det først når du kommer til de store ligaene at du begynner å tjene de store pengene. QPR er en hardtsatsende klubb som etter all sannsynlighet spiller Premier League-fotball kommende sesong, men mannen med den fintfølende venstrefoten hadde også andre alternativ da han nå skulle velge ny arbeidsgiver.

- Det var interesse fra en del andre steder også, blant annet fra Nederland og Tyskland, men Queens Park Rangers var de som var konkrete.

- At det er en engelsk klubb med stolte tradisjoner, var også en fordel, mener Vaagan Moen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED
Reklame

Nå kan du chatte med United-legender før storkamper

Kommentarer til denne saken