Onsdag kom nyheten om at Daryl Impey hadde testet positivt for doping. Impey var den første syklisten fra Afrika som har båret den gule ledertrøya i Tour de France.

Dopingsaken ble kjent like etter at nyheten om at Lampre-Merida-rytter Diego Ulissi hadde testet positivt under Giro d'Italia. Alberto Contadors (Tinkoff-Saxo) viktigste hjelperytter, Roman Kreuziger, er også utestengt grunnet ustabile blodverdier.

- Overrasket
TV 2s ekspertkommentator Johan Kaggestad forteller til Nettavisen at han er overrasket over dopingnyheten.

- Jeg var overrasket over at Impey-saken kom. Det har vært lite dopingsaker den siste tiden, sier Kaggestad til Nettavisen.

70-åringen er på plass i Storbritannia, der årets tour tråkkes i gang i Leeds 5. juli. Han føler seg trygg på at det ikke vil rulle opp noen dopingskandaler under det franske treukersrittet.

- Jeg er trygg på at dette blir et dopingfritt Tour de France. Det var heller ingen som ble tatt for doping under fjorårets tour. Antidopingarbeidet i sykkelsporten er veldig godt, sier han.

- Hårreisende
Kaggestad forteller at antidopingarbeidet i sykkelsporten er bedre enn i mange andre idretter, som for eksempel friidrett. Likevel reagerer han sterkt på at behandlingstiden på Impeys prøver har vært på rundt fem måneder.

- Det er helt hårreisende at det har tatt så lang tid. Man begynner å lure på hva de holder på med. Kanskje de har sendt resultatene med brevduer, humrer Kaggestad.

Kaggestad mener det ikke har noe å si om dopingavsløringene hadde kommet under Tour de France, så lenge prøvene ikke har vært tatt i løpet av touren.

- Det viktigste er at de som jukser blir tatt. Jeg tror ikke det vil ha noe å si for Tour de France hvis det kommer en dopingavsløring, så lenge prøvene ikke har vært tatt i forbindelse med årets tour, forteller han til Nettavisen.