Tirsdag skal Simon Kjær, som nylig ble utlånt fra tyske Wolfsburg til Roma, forsøke å stoppe Moa i det store skandinaviske EM-slaget i Parken. Den jobben går midtstopperen til helt uten frykt.

- Generelt sett er det ingen av de norske spillerne vi er redde for. Vi skal ha respekt for dem, men ikke en skitt mer, sier han til nyhetsbyrået Ritzau.

Skryter av Moa
Kjær har møtt Moa flere ganger, blant annet i den tyske Bundesligaen. 22-åringen var på banen i begge Wolfsburgs møter med Hannover forrige sesong – og bidro til at Moa gikk målløs av banen begge ganger.

Det danske stortalentet vet samtidig godt hva den norske landslagsspissen er god for.

- Moa er en dyktig spiller, men vi skal heller ikke gjøre ham bedre enn han er, sier Kjær.

Samtidig innrømmer han gjerne at Moa besitter egenskaper som kan gjøre livet surt for enhver forsvarsspiller.

- Moa er en meget bevegelig spiller, som er utrolig flink til å skape rom for seg selv. Og når han har en meter eller to, så er han ufattelig dyktig til å avslutte, sier Kjær.

HTML EMBED

Planen klar
Tirsdag får han trolig selskap av Liverpool-stopper Daniel Agger i det danske midtforsvaret. Sammen skal de to sørge for å nøytralisere Moa.

Kjær har planen klar.

- Det er viktig at vi hele tiden har en som ligger tett på ham og følger med ham, sånn at han ikke får mye plass, sier han til Ritzau – og utdyper videre:

- Han er ikke den mest fysiske spilleren, så vi må inn i kroppen på han, for der har vi en fordel.

Vil stoppe Carew
Skulle Moa mislykkes, kan John Carew fort komme inn som en joker i Parken. Også det tror Daniel Agger at danskene skal håndtere.

- Han kommer inn og skaper furore, og det er en sånn type spiller han er. Det er noe de fleste forsvarsspillerne i Premier League er vant til. Det er mange av hans type spillere, så det blir ikke noe annerledes for meg, sier Liverpool-spilleren til dansk TV2. (ANB)