Gå til sidens hovedinnhold

Frykter ikke olje på 100 dollar

Iran skal ikke se behovet for et krisemøte i OPEC

Irans oljeminister Masoud Mir-Kazemi har liten tro på krisehåndtering av den stigende oljeprisen.

- Iran ser ikke behovet for krisemøte i OPEC, til tross for at oljeprisen nærmer seg 100 dollar fatet, sa han på en pressekonferanse i Teheran, ifølge Bloomberg.

Les også: 16 kroner per liter bensin

Kuwait ga i forrige uke uttrykk for at heller ikke de ser noe behov for ekstraordinære tiltak i forbindelse med den raskt stigende oljeprisen. Uttalelsen setter Iran og Kuwait i samme båt i synet på oljeprisen.

- En økning i oljeprisene mot 100 dollar er ikke tilstrekkelig problematisk til at det er nødvendig med et krisemøte, sier Mir-Kazemi.

Les også: Norges gullgruve kan senke verden

Anonyme i OPEC
Ifølge den iranske oljeministeren er det flere OPEC-medlemmer som ikke ser noen grunn til krisemøte selv med priser på 110-120 dollar per fat. Mir-Kazemi identifiserer riktignok ikke disse landene.

Uenighet
Hugo Chávez, Venezuelas president, sa lørdag at oljeprisen beveger seg mot en ”fair” pris på 100 dollar per fat. Påstanden kom i presidentens årlige tale til nasjonen.

Masoud Mir-Kazemis og Hugo Chávez's syn deles ikke av alle. Blant annet Frankrike stiller seg skeptisk til en altfor høy oljepris.

Christine Lagarde, den franske finansministeren, sa fredag et hun følger godt med når det gjelder oljeprisene. Hun antyder at 70-90 dollar per fat er et fornuftig nivå, skriver Bloomberg. News.

Les flere saker på NA24

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken