Gå til sidens hovedinnhold

Frykter korrupsjon i politiet

Stadig flere korrupsjonssaker etterforskes innenfor politiet . Nå frykter Politiets Fellesforbund en stor korrupsjonsskandale i politiet.

- Norsk politi består av kvinner og menn som representerer den norske befolkning. Jeg tror og frykter at det kun er et tidsspørsmål når den første korrupsjonssaken rammer norsk politi, sier Arne Johannesen, leder av Politiets Fellesforbund, til NRK.

Korrupsjon i politiet kan være å ikke pågripe folk på gata, varsle kriminelle om planlagte aksjoner, sørge for at fortrolig informasjon forsvinner eller kommer ut til de kriminelle. I tillegg takker noen ja til penger.

Etterforsker politifolk
Nå etterforsker Spesialenheten for politisaker flere saker av korrupsjonslignende karakter og mot personer som betegnes å tilhøre deler av et kriminelt miljø, ifølge Jan Egil Presthus, leder av spesialenheten for politisaker.

Har dere informasjon om korrupte politifolk nå?
- Vi har informasjon som vi mottar fra politiet selv, som har gitt oss grunnlag for å drive en slik etterforskning, sier han.

- Nulltoleranse
Også politidirektør Ingelin Killengreen frykter korrupsjon blant politiet.

-Det er og skal være nulltoleranse for korrupsjon i politiet. Men det vil være naivt å tro at ikke politiet blir utsatt for korrupsjonsforsøk, sier hun.

Politidirektøren peker også på at det er vanskelig å vite om det er flere saker enn før eller om de har vært vanskeligere å oppdage tidligere.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud