Gå til sidens hovedinnhold

Frykter mafiaen står bak

Familien til kidnappede Oliver (5) har opplevd et lignende mareritt før.

Onsdag ettermiddag ble Oliver (5) kidnappet utenfor en barnehage i Virum i Danmark.

Kidnappingen ble gjennomført på en profesjonell måte. I tillegg er familien til Oliver eiere av flere kinesiske restauranter i København. Dette åpner for spekulasjoner om at den kinesiske mafiaen står bak bortføringen.

Spekulasjoner
- Da man hørte hvordan det skjedde, så tenkte man jo straks på Triadene, sier en høytstående politikilde tilknyttet et annet politidistrikt til nyhetsbyrået Ritzau.

Saken fortsetter nedenfor.

Triadene er en fellesbetegnelse for kinesiske forbryterorganisasjoner som opererer hovedsakelig i Kina. Men organisasjonen har også fotfeste i europeiske land og USA.

I fjor ble syv personer brutalt drept i en kinesisk restaurant i den tyske byen Sittensen, melder TV 2 News. De drepte var blitt skutt i hodet og den eneste som overlevde blodbadet var en to år gammel gutt.

Søkkrik familie
Den kidnappede gutten Oliver er av kinesisk avstamning og yngste generasjon i en danskkinesisk familie som har drevet restauranter i Danmark i mer enn 25 år.

- Det må være utpressing, uttalte Olivers bestefar til Ekstrabladet onsdag kveld.

Familien til gutten er svært velstående og eier mange kinesiske restauranter i København, samt Det Kinesiske Tårn i Tivoli.

- Tips politiet
Vitner har fanget opp registreringsnummeret på en sort stasjonsvogn som kidnapperne kjørte. Registreringsnummeret på bilen er 32 787, men politiet kjenner ikke til bokstavene.

- Har du tips om saken, ta kontakt med politiet på telefon 00 45 49 27 14 48, sier Stormly til Nettavisen.

Kidnappingsforsøk
Familien til Oliver ble også utsatt for et kidnappingsforsøk i 1998. Da var det fem menn som forsøkte å bortføre familiens tolv år gamle sønn. Planen var å holde sønnen fanget i en leilighet og kreve familien for løsepenger, melder B.T, ifølge Jyllands-Posten.

Men mennene, som var tilknyttet den kinesiske restaurantbransjen i Danmark, måtte gi opp bortføringsplanene. Derimot ble en 22 år gammel kvinne fra en annen familie kidnappet tre uker senere. Kidnapperne krevde løsepenger på ti millioner danske kroner.

Familien nektet å utbetale løsepengene og kvinnen ble løslatt. Seks menn ble dømt i saken.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter