Gå til sidens hovedinnhold

Frykter metanol i rødsprit

Politiet i Sør-Trøndelag frykter at det kan være metanol i rødsprit solgt hos Biltema i Norge.

Politiet går ut og advarer mot mulig metanol i rødsprit etter at en mann i 40-årene døde av metanolforgiftning 6. februar i år. Biltema Norge har stoppet all salg av rødsprit til samtlige bilforretninger i Norge, Finland, Sverige og Danmark.

Fant rødspritflaske hos avdøde
- I forbindelse med dødsfallet ble det gjort rutinemessige undersøkelser, og det ble begjært obduksjon. Da resultatet av den foreløpige obduksjonen ble kjent, ble det gjort beslag hjemme hos mannen av en flaske rødsprit, merket Biltema, som ble sendt til Farmakologisk avdeling ved St. Olavs Hospital for videre analyse, heter det i en pressemelding fra politiet i Sør-Trøndelag.

- Høy konsentrasjon av metanol
Tirsdag ble politiet orientert om at den innleverte rødspritflasken inneholdt høy konsentrasjon av metanol. Ifølge politiet ble Biltema umiddelbart varslet og pålagt å fjerne all rødsprit fra hyllene. Tidlig onsdag morgen fikk politiet melding om at de siste vareprøvene fra det aktuelle partiet også inneholder metanol. Det er tatt beslag i hele partiet.

Kripos er koblet inn
Politiet i Sør-Trøndelag har kontaktet Kripos om saken. Det er ikke meldt om andre dødsfall som kan relateres til metanolforgiftning i 2008.

Biltema har så langt ikke besvart Nettavisens forespørsel om kommentar i saken.

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker