Gå til sidens hovedinnhold

Frykter nye angrep i Tyrkia

Seks personer er drept og minst 80 er skadd etter en eksplosjon i den tyrkiske hovedstaden.

Ifølge den tyrkiske statsministeren, Tayyip Erdogan, er de drepte fem tyrkere og en fra Pakistan, melder nyhetsbyrået AP.

Frykter lignende angrep
Flere titalls personer være skadd i en eksplosjon i den tyrkiske hovedstaden Ankara. Årsaken til eksplosjonen, i en av de travleste bydelene i Ankara, er så langt ikke kjent. Øyenvitner forteller at flere personer ligger på bakken, meldte CNN-Turk television tidligere.

Sjef for den tyrkiske forsvarsstaben, General Yasar Buyukanit, besøkte åsstedet, og han sier til NTV at han frykter at lignende eksplosjoner kan inntreffe i andre store byer, melder Reuters.

Seks personer er drept og minst 80 personer er skadd, melder nyhetsbyrået Reuters.

Fjernsynsbilder viste helsepersonell som hjalp de skadede og som bar mennesker inn i ambulanser. I eksplosjonen ble vinduer smadret og biter ble spredt over hele området.

- Frykteligste jeg har sett
- Dette er den frykteligeste synet jeg noen gang har sett. Det gjør meg svært lei meg, sier borgermester Melih Gokcek.

Det skal ha vært en bombe som gikk av i en av byens største handleområder. Politiet ser på muligheten om at det kan ha vært en selvmordsbomber som sto bak angrepet.

Polititjenestemenn sier at A-4-eksplosiver kan ha blitt brukt for å forårsake eksplosjonen og anonyme sikkerhetskilder forteller Reuters at det skal ha blitt brukt samme type eksplosiver i angrepet mot Ankaras bykjerne, som ellers brukes av det fredløse partiet Kurdistan Workers Party.

- Ondskapsfullt
- Vi har vært vitne til et ondskapsfullt, ubarmhjetig terrorangrep på Ankaras mest travle tid, forteller statsminister Tayyip Erdogan til reportere på stedet eksplosjonen fant sted.

Angrepet på Ankara kom i forkant av den travle turistsesongen og det politiske valget i juli.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen