Gå til sidens hovedinnhold

Frykter tragisk Balotelli-skjebne

- Han er i ferd med å kaste bort alt.

Mario Balotelli er en omstridt mann og etter at spissen flyttet til Liverpool i fjor sommer, har avisene skrevet om urokråka som aldri før.

Det at italieneren heller ikke har fått det til i den røde klubben, har ført til at det er en rekke spekulasjoner rundt stjernens framtid i klubben.

En som kjenner Balotelli godt, er nåværende Inter-sjef Roberto Mancini. Han har jobbet med Balotelli i flere perioder og er bekymret for spissen.

De to hadde et svært omstridt forhold da begge var i Manchester City, noe som endte med at Balotelli til slutt ble solgt til italienske AC Milan.

- Som Adriano
24-åringen er ikke den eneste bråkmakeren Mancini har jobbet med og nå kommer Inter-treneren med en advarsel til sin gamle elev.

- Mario risikerer samme skjebne som Adriano. Jeg håper han våkner opp en morgen og innser at han er i ferd med å kaste bort alt, sier Mancini.

Det er Liverpool Echo som gjengir sitatene fra Corriere della Sera.

For de som ikke kjenner til Adriano, så er den tidligere Inter-, Parma- og Roma-spissen et godt eksempel på at det kan gå riktig galt med en fotballspiller. Brassen var i sin glansperiode regnet blant de beste i verden.

På sitt beste laget han 28 mål på én sesong for Inter, under Mancinis ledelse, men så gikk det sakte, men sikkert nedover for 32-åringen.

En rekke skandaler, slåsskamper, alkoholproblemer og vektproblemer har gjort sitt til at Adriano i dag kun er en parentes i fotballhistorien.

Han fikk med seg 48 landskamper for Brasil og scoret 28 mål, men kunne ha blitt en av sambanasjonens største gjennom alle tider om han hadde hatt orden på det som skjedde utenfor banen. De siste årene han han spilt for en rekke klubber i Brasil. Den siste tiden har han blitt koblet med Le Havre.

- Et barn
Når det gjelder Mancini og Balotelli, har ikke de hatt kontakt siden City-tiden.

- Jeg har ikke hørt fra ham siden, sier Mancini.

- Han var bare et barn da vi jobbet sammen i Inter. Da gjorde han alltid det jeg sa. Han oppførte seg også bra i City, men siden den gang har det bare gått nedover for ham. Jeg trodde han skulle gjøre det bra i Milan, men det skjedde ikke, mener den tidligere Sampdoria-spissen.

Balotelli kostet Liverpool 16 millioner pund og står fortsatt uten scoring i Premier League etter overgangen til den røde klubben i fjor sommer.